Társoldalunk:

Vettel Barcelonában újabb segítséget kap az Aston Martintól

2021.05.04. 17:48

Portugáliában csak Lance Stroll használhatta az Aston Martin továbbfejlesztett műszaki megoldásait, a következő versenyen már Vettelnek is jut belőlük. A német reméli, hogy innentől közelebb lesz a teljesítménye csapattársáéhoz.

A szombati részsiker maradt Sebastian Vettel egyetlen pozitívuma a Portugál Nagydíjon, mert az időmérőn megszerzett, még épp pontot érő 10. helyről a versenyen hátrébb csúszott. Ezúttal csapattársa, Lance Stroll sem szerzett pontot.

Nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy tartsuk az iramot a pontokért harcoló csoporttal. Más stratégiával sem érhettünk volna el többet– véli. – Kicsit lassabb voltam, mint szerettem volna, de keményen dolgozunk, biztosra veszem, hogy idővel minden összeáll."

Vettel továbbra is vár első pontjaira új csapatánálForrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

Idei első Q3-ba jutására nem tudott magyarázattal szolgálni, egyszerűen jól kijött neki a lépés új csapatánál. „Nem tudom, hogy átszakadt-e egy gát, egyszerűen csak jól éreztem magam az autóban. Hirtelen azt csinálta, amit akartam" – közölte.

A héten máris folytatódik a bajnokság, és Spanyolországban van oka hinni a javulásban. „Remélem, jobb hétvégém lesz ennél. Most küszködtünk kicsit a beállításokkal. Simább hétvégében bízom, erősebb tempóval, főleg vasárnap – mondta Vettel.

Kap néhány új elemet az autóm, melyekről úgy gondoljuk, a jó irányba visznek minket.

Ezeket az újításokat, melyek akár közel fél másodpercet is hozhatnak a konyhára, Stroll már Portugáliában megkapta, Vettel így győzte le az időmérőn. „Ő nyilván a kezdetek óta sokkal jobban érzi magát az autóban nálam, logikus döntés volt [neki adni a fejlesztéseket]."

Lassan talán jönnek a látványosabb eredményekForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

„Eléggé eltér a hozzáállásunk, néhány kanyarban a technikánk. Tudok mit tanulni tőle, és ez valószínűleg fordítva is így van. Szerintem jól kezdte a szezont, egyértelműen kényelmesebben érezte magát az autóban, mint én, gyorsabb volt. Reméljük, innentől közelebb leszünk egymáshoz."

Az nem szokatlan, hogy amikor egy csapat egy újításból nem tudott mindkét autóra elég darabot készíteni, csak az egyik pilótának adják oda, általában a jobban szereplőnek. Míg a német továbbra is pont nélkül áll, Stroll 5 egységnél tart.

Portugáliában a futamon is Vettel végzett előrébb, mivel bár Stroll a hajrában megelőzte, az utolsó körben visszaadta neki a pozíciót. Ennek oka az volt, hogy a csapat kérésére Vettel szándékosan húzódott félre, hátha a frisebb gumin Strollnak lesz esélye előrébb verekedni magát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK