Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo a nyögvenyelős kezdés után új beállításoktól vár javulást

2021.05.04. 11:57

Egyelőre nem teljesít jól Daniel Ricciardo a McLarennél, de van ötlete, hogyan lehetne úrrá az őt hátráltató nehézségeken. Szerinte Lando Norrist kevésbé hátráltatják az autó problémái.

A 2021-ben csapatot váltó versenyzők még messze vannak a csúcsformától. Nem kivétel Daniel Ricciardo sem, aki hiába rutinosabb 7,5 szezonnal Lando Norrisnál, eddig mindhárom nagydíjon elmaradt a teljesítménye tőle.

Portugáliában az a roppant kellemetlen szituáció is megesett vele, hogy különösebb hátráltató tényező nélkül kiesett az időmérő első szakaszában. A futamon javított, feljött a 9. helyre a középmezőny tagjaival csatázva, ez némileg vigasztalta.

Nem felhőtlen Ricciardo kezdése a McLarennélForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Boldog vagyok. Ennél többet nem kívánhattam, a felzárkózás volt a legtöbb, amit tehettem – mondta. – Magas szintet várok el magamtól. A hibákkal sem lett volna szabad kiesnem a Q1-ben. Ezt le kellett nyelnem, de szerintem a csapat is jól viselte. Elfogadják, hogy az autó nem mindent úgy csinál, ahogy akarom."

„Elsöprő akartam lenni a versenyen."
Jó, hogy kiönthettem magamból a szombati dühöt.

„Az első kör jól sikerült, kockáztattam és ez bevált, jó móka volt." Hozzátette, „a közepes gumin többször egész jó tempót diktáltam, ebből erőt meríthetek."

Ricciardo látja, hogyan javulhatnaForrás: Motorsport Images/Steven Tee

Ami a nehézségeket illeti, többel is küzd: a kanyarbejáratokon nem mindig tud pengeélen táncolni, időnként blokkolja a fékeket és megcsúszik az autó hátulja.

„Követtem el hibákat, többnyire ugyanabból az okból. Nem hiszem, hogy csak a műszaki fejlesztések segítenének, a beállításokkal is lehet javítani. Az első versenyeken ez elmaradt, de a módosított beállítások segíthetnek, ezért optimistán várom Barcelonát – mondta a következő versenyről. – Lando egyelőre jobban elboldogul ezekkel a problémákkal. Ahhoz, hogy gyorsítsam a felzárkózást, kipróbálok valamit a beállításokkal, amitől nem lesz annyira érzékeny a kocsi. Valószínűleg a futóműnél van a titok nyitja."

„Ugyanakkor nem akarunk túlságosan eltérni Lando beállításaitól, hiszen ő ura a helyzetnek, remekül vezet."

Egyébként már csak öten mondhatják el magukról, hogy mindegyik futamon pontszerzők lettek, ebből ketten a McLaren pilótái. Norris Portugáliában is megnyerte az úgynevezett B-liga küzdelmét, az 5. helyen futott be és jelenleg a harmadik helyet foglalja el a bajnokságban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK