Társoldalunk:

F1-es tesztet kapott ajándékba élete első IndyCar-győzelméért a McLaren versenyzője

2021.05.03. 20:09

Nem csak élete első IndyCar-győzelmét szerezte a 21 esztendős mexikói Patricio O'Ward, hanem egyúttal bezsebelt egy Forma-1-es tesztet is a McLarennel.

Noha még nagyon messze van, máris megvan az egyik résztvevője az idei szezon utáni abu-dzabi tesztnek, a McLaren színeiben az IndyCarban versenyző Patricio O'Ward ugyanis Zak Brown ügyvezető korábbi ígéretét behajtva már most készülhet élete első F1-es élményére. A 21 esztendős pilóta azzal érdemelte ki a lehetőséget, hogy megnyerte az idei szezon negyedik futamát, ami számára egyben pályafutása első IndyCar-győzelme is volt.

O'Ward nem csak a győzelemnek, hanem a tesztlehetőségnek is örülhetettForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Chris Graythen

Brown még az április közepi szezonnyitón tett ígéretet fiatal versenyzőjének arra, hogy ha az idén nyer egy versenyt a McLarennek a tengerentúlon, F1-es tesztlehetőséget kap Abu-Dzabiban. Amikor a győzelem után megkérdezték O'Wardot az egyezségről, egyből rávágta: „Igen, rendezni fogja a tartozást!", majd viccesen elmondta, az első kérdése az lesz Brownohoz, hogy „Hol az F1-es tesztem? Egy McLarent akarok!"

O'Ward sikere egyébként Johnny Rutherford 1979-es atlantai dupla győzelme óta az első McLaren-elsőség az IndyCarban.

Ami pedig az F1-es tesztet illeti, még ha össze is jön – márpedig miért ne jönne, ha egyszer Brown megígérte – O'Ward egyelőre akkor sem tervez az F1-ben, a McLarennél pedig amúgy sem lenne számára hely. Ugyanakkor ha egyszer a csapat ülést ajánlana neki, azt azért nem utasítaná vissza.

Az IndyCar jelenti számára a prioritástForrás: Getty Images/Getty Images/Jared Tilton

„A szívem az IndyCar-é. Nagyszerű a versenyzés és a sorozat is. Szerintem egy versenyző számára nincs ennél nehezebb a világon. Szerintem sok versenyző egyetértene velem, aki a Forma-1-ből átjött ide. A Forma-1 a technológia csúcsa, mindenki oda akar menni. Ha valaha lesz lehetőségem és Zak azt mondja, hogy felszabadult egy ülés és engem akar a csapatba, akkor eléggé ostoba lennék, ha nem fogadnám el, mert az egyszerűen őrületesen nagy lehetőség lenne, ami nem adódik túl gyakran. De jelenleg az IndyCarra koncentrálok, szeretném a legtöbbet kihozni belőle."

Norris kíváncsi rá, hogy mit tud O'Ward

Sébastien Bourdais 2008-as kategóriaváltása óta nem érkezett a tengerentúli formaautós sorozatból pilóta az F1-be, viszont több olyan fiatal tehetség is versenyez jelenleg az IndyCarban, aki akár a királykategóriában is megállhatná a helyét. A McLaren pilótája, Lando Norris is szívesen megnézné, hogy mire képes O'Ward egy F1-es McLarenben.

Norris szívesen megnézné az IndyCar tehetségeit F1-es autóbanForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Klassz lenne Patót F1-es autóban látni – nyilatkozta a RACER-nek. – Klassz lenne megnézni valakit az IndyCarról az F1-re váltani és látni a különbségeket. Biztos vagyok benne, hogy egyes dolgok talán könnyebbek, míg mások sokkal nehezebbek és nagyon másak, úgyhogy klassz lenne."

Norris elviccelődött azzal, hogy Ricciardo helyett nyugodtan tesztelhetne O'Ward, majd komolyra fordítva a szót elmondta, hogy nem a fenyegetést látja a 21 esztendős mexikóiban, hanem egy olyan pilótát, aki a világ legjobbjai közé tartozik. Eközben az ausztrál is viccesre vette a figurát, mondván 23 verseny után a legkevésbé tesztelni akar majd Abu-Dzabiban, úgyhogy még örülne is neki, ha O'Ward körözne helyette, majd ő is elmondta, amit Norris, azaz hogy nem a fenyegetést látja a mexikóiban, hanem egy elképesztően tehetséges versenyzőt, aki megérdemel egy F1-es tesztet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK