Társoldalunk:

Alonsóból újra előtört a gladiátor, dühből versenyzett Portugáliában

2021.05.03. 14:58

Fernando Alonso egyetértett azzal, hogy a Portugál Nagydíjon bemutatott felzárkózása már korábbi önmagát idézte. Ebben szerepe volt a rosszul sikerült időmérő edzésnek is.

Az eddigiekhez képest remek hétvégét zárt Portugáliában az Alpine-istálló, amelynek mindkét versenyzője pontot szerzett, Fernando Alonso pedig a 13. pozícióból felzárkózva tette mindezt. Az időmérőn érthetetlenül visszaeső kétszeres világbajnok utólag elismerte, hogy egy kicsit dühből is vezetett a versenyen, összességében pedig nagyon elégedett azzal, ahogy visszatérése harmadik versenyhétvégéje alakult.

Alonsó kifejezetten jól ment az idei harmadik futamonForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Alonso úgy végzett egy másodperccel a hetedik helyezett Ocon mögött, hogy felzárkózása közben Pierre Gaslyt, Daniel Ricciardót és Carlos Sainzot is megelőzte, azaz olyan autókat, amelyekkel Bahreinben és Imolában az Alpine nem tudott versenyre kelni. „Jó futam volt, de ez összességében a hétvégéről elmondható, nemcsak a versenyről. Úgy éreztem, hogy itt sokkal versenyképesebb autónk volt, mint Imolában és Bahreinben. Harcoltunk az egyik Ferrari, az egyik McLaren és az Alpha Tauri ellen, úgyhogy egyértelműen olyan csoportba tartoztunk, ahová Imolában és Bahreinben nem voltunk képesek, ami pozitívum" – összegzett a spanyol.

Alonso egyedül az időmérő edzésen nyújtott halványabb teljesítményt, ami eléggé meglepő volt azok után, hogy mindhárom szabadedzésen jól ment. „Az első szabadedzéstől fogva versenyképesnek tűntünk. Ötödikek lettünk a második edzésen, majd lehettünk volna harmadikak a harmadikon. Rejtély, hogy az időmérőn mi történt, ahol nem éreztem magam kényelmesen az autóban. Sajnos nem volt olyan a tapadás, mint bármelyik másik edzésen, ami egy kicsit hatással volt a versenyemre is. De összességében nagyon örülök ennek a hétvégének és az autó teljesítményének. Az autóink versenyképesebbek voltak, mint eddig bárhol."

Az időmérős teljesítményére egyelőre neki sincs magyarázataForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

A gyenge időmérős szereplés nélkül a kétszeres világbajnok akár előrébb is végezhetett volna a versenyen, utólag pedig egyetértett azzal a felvetéssel, hogy felzárkózása már a régi, gladiátorra emlékeztető Alonsót idézte. „Egy kicsit osztom ezt a nézetet. Szerintem Bahreinben mindennel óvatosabb voltam, hogy befejezzem az első versenyt. Aztán Imolában nagyon kényelmetlenül éreztem magam az autóban a körülmények miatt. Nem éreztem az intereket, nem voltak jók a látási viszonyok, az időmérő sem sikerült. Úgyhogy szerintem ez az első verseny, amelyen kihoztam a maximumot az autóból. És igen, dühös voltam az időmérő után, úgyhogy a futamon valószínűleg harag is volt bennem."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK