Társoldalunk:

Verstappen és a Red Bull maratoni küzdelemre számít a Mercedes ellen

2021.05.02. 20:49

Nem estek kétségbe a Red Bullnál attól, hogy a Portugál Nagydíjon vereséget szenvedtek a Mercedestől: Max Verstappen és Christian Horner is arra számít, hogy elhúzódik a világbajnoki küzdelem.

2:1-re áll a Mercedes és a Red Bull idei csatája a futamgyőzelmekért, miután Lewis Hamilton megelőzte Max Verstappent és megnyerte a Portugál Nagydíjat. A holland pilóta szerint a pálya nem passzolt a Red Bullhoz, hátrányban voltak a tapadás és az általános tempó terén, de számítottak erre, és örült, hogy legalább az egyik Mercedest meg tudta előzni.

Hamilton megelőzte Verstappent - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„A második hely is elég jó eredmény és mindig is tudtuk, hogy a szezon hullámzó lesz, némelyik pályán mi leszünk erősek, máshol a Mercedes” – nyilatkozta Verstappen, aki 8 pontos hátrányba került, miután törölték a leggyorsabb körét, így a bónuszpontot nem ő, hanem Valtteri Bottas szerezte meg. Egyetértett versenyzőjével Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is:

Elnézve a mai napot láthatjuk, hogy ez a bajnokság maraton lesz, nem sprintverseny."„Nagyon szoros a küzdelem, az apró előrelépésekről fog szólni. Max ma is kitaposta az autó lelkét, elcsente a második helyet a Mercedestől. Szuperszoros a csata Lewis és közte.”

Verstappen is úgy érezte, hogy nem kellett visszafognia magát a versenyen, eleinte próbálta Bottast üldözni, de érezte, hogy Hamilton mindkettejüknél gyorsabb volt, végül simán meg is előzte őket. A bokszkiállás után fordult a kocka, Verstappen szerint Bottas egyértelműen gyorsabb volt nála a kemény keverékű gumikon, de végül megtartotta a második helyet.

„Sok pontot szereztünk itt, de már várom Barcelonát, ami egy olyan pálya, ahol normális a tapadás szintje és jó emlékeim is vannak – utalt arra, hogy 2016-ban a Spanyol Nagydíjon szerezte meg pályafutása első nagydíjgyőzelmét. – Szerintem tisztább képet kapunk majd arról, hogyan állnak a csapatok. Hosszú a szezon, sok esemény történhet még.”

Pérez könnyelmű volt Norris ellen

Verstappen egy kört sem tett meg az élen a Portugál Nagydíj során, csapattársa, Sergio Pérez viszont sokáig vezetett annak köszönhetően, hogy a közvetlen ellenfeleivel ellentétben ő később cserélt kereket és lágy gumikra váltott. Ekkor már nagy volt a tényleges hátránya, mert a futam elején beragadt Lando Norris mögé.

Mire Norris visszaengedte Pérezt maga elé, már késő volt - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„Lando lehagyott a 4-es kanyarban, de úgy gondoltam, hogy mind a négy kerékkel elhagyta a pályát, ezért nem is védekeztem, mert azt gondoltam, hogy vissza kell adnia a helyet, de nem ez történt. Rosszul mértem fel a helyzetet, ez hiba volt, sok időnkbe telt és tönkretette a versenyünket, hogy beragadtam Lando mögé” – ismerte el.

„Utána próbáltunk más úton járni a stratégiával, a hosszú etappal azt reméltük, hogy lesz biztonsági autó, de nem jött be, úgyhogy a negyedik hely volt a legtöbb, amit elérhettünk. Mindenképpen haladunk az autó beállításával és a versenytempóval, az extra kilométerekkel egyre jobban kiismerem, persze van még fejleszthető terület.”

„Keményen fogunk dolgozni a jövő hétvégén, Barcelonában is. Ismét nagyon szoros volt a csata a Mercedesszel, szerintem az egész szezon során ez lesz a helyzet. Némely hétvégén ők lesznek gyorsabbak, máskor mi, de leszegett fejjel folytatnunk kell a kemény munkát.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK