Társoldalunk:

Vettel úgy érzi, jól vezet, és nem frusztrálják a rossz eredmények

2021.05.01. 09:02

Sebastian Vettel továbbra is csak küszködik új csapatánál, mindez azonban elmondása szerint nem frusztrálja őt, mert azzal nem lenne előrébb. A négyszeres világbajnok tudja, hogy javulnia kell, a jövőben újra a győzelmekért szeretne küzdeni, egyelőre azonban elfogadja, hogy az első tízbe kerülés jelenti számára a maximumot, és összességében a vezetését sem tartja rossznak.

Vettel a 16., illetve a 15. helyen végzett a Portugál Nagydíj első két szabadedzésén, miközben az első tréningen öt, a másodikon pedig több mint hat tizedmásodpercet kapott csapattársától, a jelek szerint tehát még mindig nem sikerült megfelelően összeszoknia a Ferraritól merőben eltérő autóval. A német pilóta viszont úgy érzi, ennek ellenére egyáltalán nem vezet rosszul, noha tisztában van vele, hogy tudna javulni.

Úgy érzem, hogy a vezetésem jó és erős, de talán nem annyira következetes – nyilatkozta a The Guardiannak Portugáliában. – Ahhoz, hogy az általam kívánt szinten legyen, több időre van szükségem az autóban és a csapattal. Sok mindent tudok jobban csinálni, és jobban is kell és jobban is akarom ezeket csinálni."

Vettel nem pánikolForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Vettel első két futama az Aston Martinnál igencsak feledhetőre sikeredett. Bahreinben már a Q1-ben búcsúzott az időmérőn, majd a futamon nekiment Esteban Oconak, Imolában pedig technikai gondok hátráltatták a verseny előtt, amelyek miatt kis híján el sem tudott rajtolni.

A nehézségek ellenére a jó kedve ugyanakkor kívülről nézve töretlen, és még azt is elfogadja, hogy az idei autója gyengébb a vártnál.

„Nem vagyok frusztrált, nem hiszem, hogy az segítene. Nagyon boldog vagyok ott, ahol vagyok. Ami az eredményeket illet, győzni vagyok itt, de ha jelenleg az első tíz a tőlünk telhető legjobb, akkor azért versenyzem."

Ami a jövőt illeti, a négyszeres világbajnok természetesen nem azért versenyez, hogy hosszú távon is az első tíz legyen számára a cél.

A vezetésével szerinte nincs problémaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

„A távlatokat nézve a cél elég világos, a rajtrács elején akarok lenni, mivel már sokszor voltam ott és megtanultam élvezni azt – nyilatkozta, majd a a rossz teljesítménye miatt már őt az idén visszavonultatni akaróknak is válaszolt. – Amíg érzem magamban az akaratot arra, hogy versengjek, addig itt leszek. Ha már nem, akkor nem. Ez ennyire egyszerű."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK