Társoldalunk:

Verstappen kiakadt az őt feltartókra, Hamiltont meglepte a jó szereplés

2021.05.01. 18:21

A Portugál Nagydíj időmérőjének első három helyezettje közül egyértelműen Max Verstappen volt a legbosszúsabb, miután hiába volt gyors az autója a hajrában, mindkét Mercedestől kikapott. Így nyilatkozott a top 3 Portimaóban!

A Q3-ban a leggyorsabb kört autózó, azt végül a négyes kanyar kiszélesítése miatt elveszítő Verstappen láthatóan frusztrált volt az időmérő után, és már a csapatrádióban az utolsó gyorskörén tapasztalt forgalomra panaszkodott, és nemes egyszerűséggel „fa**fejeknek" nevezte a szerinte őt feltartókat. Az autóból kiszállva is csak a fejét rázta, majd az interjúkig egy kicsit már lehiggadt.

„Az egész időmérőn nehéz volt vezetni a kocsit, küszködtem a tapadással. Az első Q3-as köröm rendben volt, de volt egy nap ellenkormányzásom a négyes kanyarban, így egy kicsit leszaladtam a pályáról” – nyilatkozta. Magabiztos voltam, hogy összerakhatunk még egy jó kört, az utolsó szektorban azonban autók voltak előttem az utolsó két kanyarban, ami zavaró, különösen, hogy már amúgy is alacsony a tapadás. A szél is nagy volt, mindez pedig rengeteg időmbe került, de ez van."

Verstappen frusztrált volt - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen a versennyel kapcsolatban sem volt optimista, és csak abban bízott, hogy jobb körülmények fogadják majd őket vasárnap. „Természetesen nem ideális a helyzet, de megpróbálunk versenyre kelni velük holnap a futamon – mondta a két Mercedesről. – Remélhetőleg minden stabilizálódni fog, mert mostanáig nem volt túl szórakoztató vezetni itt."

A tavalyi Szahíri Nagydíj óta első pole pozícióját szerző Valtteri Bottas természetesen sokkal jobb hangulatban volt. „Jó érzés a pole-ban lenni, egy ideje már nem volt hozzá szerencsém. Jó, hogy össze tudtam hozni egy jó időmérőt, ami a gyengém volt az első két versenyhétvégén, amikor nem tudtam működésre bírni a gumikat. Ezen a hétvégén keményen dolgoztunk ezen és jó látni, hogy kifizetődik és jó helyzetbe hozott minket holnapra."

„Egész hétvégén jobb érzés volt vezetni a közepes gumikon, és akárcsak tavaly, most is feltettük a közepeseket a Q3 végén, de felerősödött a szél, úgyhogy nem igazán tudtam felmelegíteni őket. Örülök, hogy így is jó eredményt értünk el" – ecsetelte azt, hogy miért ment ki mindkét Mercedes a sárga Pirelliken az időmérő végén.

Hamiltont és Bottast mindössze 7 ezredmásodperc választotta el egymástól - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A csapattársától mindössze hét ezreddel elmaradva a második helyet megszerző Lewis Hamilton szűkszavúan, de pozitívan értékelt. „Remek munkát végzett Valtteri és a csapat is, egyértelműen nem számítottunk arra, hogy miénk lesz az első sor, úgyhogy örülnünk kell ennek. Nem volt tökéletes a köröm, nehezek voltak a körülmények. Nem hiszem, hogy bármikor is elégedettek lehetünk, de most egyértelműen elégedett vagyok a munkával, amit végzünk és a lépésekkel, amiket teszünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK