Társoldalunk:

Hamilton: Sok idő maradt a körömben, ez a rosszabb időmérőim közé tartozik

2021.05.01. 19:47

Lewis Hamilton elismerte, hogy sok maradt a Portugál Nagydíj időmérőjén futott gyorskörében. Valtteri Bottas az elmúlt időszakban nagy hangsúlyt fektetett a gumik hatékony felmelegítésére, és örül, hogy ez kifizetődött számára.

Az idei évben először a Mercedes kibérelte az első két helyet a Portugál Nagydíj időmérőjén, igaz, ehhez az is kellett, hogy a Q3-ban elvegyék Max Verstappen leggyorsabb körét. A pole pozíciót azonban nem Lewis Hamilton, hanem az őt mindössze 7 ezredmásodperccel felülmúló Valtteri Bottas szerezte meg. 

Hamilton szerint sok idő maradt a körében - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

A hétszeres világbajnoknak így még várnia kell századik F1-es rajtelsőségére, pedig az egész időmérőt tekintve ő autózta a legjobb időt a második szakasz során. A Q3-ban viszont már nem tudta megközelíteni azt a szintet, de elmondása szerint nagyon sokat hagyott körében.

Ez az időmérő vélhetően a rosszabb kvalifikációim közé fog tartozni – nyilatkozta a Sky Sportsnak, minden bizonnyal a majdani egész éves teljesítményére utalva. – Rengeteg idő maradt még benne, csak nem sikerült összeraknom. Trükkös körülmények voltak, a rendkívül sima aszfalt és az alacsony tapadás miatt, a gumiknak pedig kellett egy extra melegítő kör, még úgy is, hogy szép idő volt. Az egyik körben megvolt a tapadás, a következőben viszont nem, szóval mindenkinek nehéz volt.”

Hamilton hozzátette, a Q3-as különbséget még nem látta, de a középső szakasz során meglepődött, hogy a Red Bull mennyire le van maradva tőlük. A rajtnál akár meg is előzheti Bottast, ugyanakkor bajnoki riválisára, Verstappenre is figyelnie kell.

„Mindent egy lapra kell feltenni – jelentette ki, bár meglepő lenne, ha valóban így tenne. – Valószínűleg szoros lesz a csata hármunk között, én pedig a lehető legközelebb próbálok kerülni Valtterihez a rajtnál.”

Bottas számára finoman szólva sem álomszerűen indult az idény, főleg az imolai hétvége volt nagyon kínos a számára. Azonban ezúttal megrázta magát, a leintés után pedig elárulta, miben kellett javulnia az elmúlt időszakban.

Bottas ezúttal hatékonyan fel tudta melegíteni az abroncsokatForrás: NurPhoto via Getty Images/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„Ezt már jobban szeretem, az első hétvégéknek is így kellett volna menniük – kezdte. – Bahreinben és Imolában a gumik felmelegítése volt a fő gond, így erre az eddigieknél nagyobb hangsúlyt helyeztünk. Mindig is tudtam, hogy a kemény munka kifizetődik, és itt van az eredmény. Örülök, hogy a pole-ban vagyok, holnapra pedig bízom a jó futamban.”

Bottas tavaly jól kezdte a futamot, ám később Hamilton simán maga mögé utasította. A finn pilóta korábban már kielemezte az akkori eseményeket, így most már nem foglalkozik a múlttal, hanem a saját dolgára fókuszál.

„Először is kell egy jó rajt. Tisztában vagyok vele, hogy az itteni tempónk megfelelő, a hosszú etapokon magabiztos vagyok, szóval csak a feladatomra kell koncentrálnom, hogy a lehető legtöbbet kihozzak egy adott helyzetből, és minimálisra csökkentsem a hibák számát.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK