Társoldalunk:

Leclerc keményen ostorozta magát, miután először kapott ki Sainztól

2021.05.01. 18:38

Kőkemény önkritikát gyakorolt Charles Leclerc a Portugál Nagydíj időmérője után. A Ferrari monacói versenyzője először maradt alul Carlos Sainzal szemben, miközben a spanyol pilóta egyre jobban megszokja az SF21-et.

Először kapott ki újdonsült csapattársától Charles Leclerc, aki igencsak mérges volt magára a Portugál Nagydíj időmérő edzése után. A csupán a nyolcadik rajtkockát megszerző monacói pilóta többször is elismételte, hogy nem végzett elég jó munkát, és csak kifogásnak tartja, hogy nagyon fújt a szél. Eközben Sainz egyre jobban összecsiszolódik a Ferrarival és most is sikerült tennie egy lépést a jó irányba.

Leclerc finoman szólva sem volt elégedett - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Miután a Q2-ben eggyel keményebb gumin is előtte végzett, Leclerc joggal remélhette, hogy a Q3-ban is leelőzi majd Sainzot, ám ez olyannyira nem jött össze neki, hogy három hellyel mögötte zárt. Egyszerűen nem voltam elég jó. Nem úgy vezettem, ahogyan akartam – ostorozta magát a monacói a Sky Sportsnak. – Nagyon következetlen voltam a teljes időmérő során. A szél egyértelműen nehézzé tette a helyzetet, de ez mindenkinek ugyanolyan volt. A Q2-es körömmel elégedett voltam, mivel sikerült a közepes gumikon továbbjutnunk, ami nem volt könnyű, de aztán a Q3-ban nem végeztem elég jó munkát."

Leclerc szerint pedig a szél „nem kifogás", mivel „egyes pilótáknak sikerül így is jól teljesíteni, de nekem nem sikerült, mivel nem végeztem elég jó munkát."

Ami a vasárnapi versenyt illeti, a monacói pilóta a közepes gumikban bízhat, a két Red Bull és Mercedes mögött ugyanis ő lesz az első, aki azokon kezdhet. „A közepeseken rajtolunk, ami a jó gumi az első etapra, ráadásul a közvetlen ellenfeleink közül mi tesszük ezt meg legelőrébb. Remélhetőleg jó lesz a rajtunk és nem fogunk túl sok pozíciót veszíteni az első körökben, mert nagyon nehéz felmelegíteni ezeket a gumikat, de utána ezek lesznek a jobbak."

Sainz egyre otthonsabban érzi magát az SF21-ben - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Az ötödik rajtkockát megszerző Sainz saját elmondása szerint továbbra is a tanulási fázisban tart új csapatánál, ez az időmérő pedig azt bizonyította, hogy sikerült ismét a jó irányba elmozdulnia. „Elégedett vagyok, különösen azzal, ahogyan éreztem magam az autóban. Előreléptem ezen a téren, változtattam néhány dolgon a vezetési stílusomban, egy kicsit máshogy fékezek és fordulok be a kanyarba, miközben számos beállítást is kipróbáltam. Úgy érzem, hogy fejlődtem, miközben még mindig hosszú út áll előttem. A versenyek telnek és én egyre inkább otthon érzem magam az autóban."

Azt ugyanakkor hangsúlyozta a spanyol versenyző, hogy még messze van attól, ahol lenni szeretne. „Továbbra is úgy gondolom, hogy párszor még el kell rontanom dolgokat ahhoz, hogy aztán visszatérve új és helyes irányt találjak. Mint az első pár verseny, amelyeken jó és rossz dolgokat is csináltam, minden azon fog múlni, hogy építsek ezekre és folyamatosan fejlődjek, amire még bőven van tér" – nyilatkozta, majd hozzátette, hogy amikor nem hibázgat, már meglehetősen elégedett szokott lenni a vezetésével.

Leclerc és Sainz egymást húzzaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ami pedig a Leclerc elleni összevetést illeti, Sainz élvezi, hogy folyamatosan egymást szorongatják. „Jó szórakozás. Minden alkalommal, amikor kimegy a pályára, abszolút a határon van. Hihetetlen, mert én is ilyen vagyok, mindketten 100%-ot nyújtunk, amit szórakoztató látni, mert minden alkalommal, amikor összerakok egy jó kört, akkor jön és néhány tizeddel jobbat megy, és utána nekem is csipkednem kell magam. Ez jó szórakozás és egyben kemény is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK