Társoldalunk:

Verstappen a pálya miatt kesereg, Pérez ismét támadna a pole-ért

2021.04.30. 19:29

A Mercedes versenyzőihez hasonlóan a Red Bull pilótapárosa is küszködött a portimaói pálya gyenge tapadásával, de ettől függetlenül Max Verstappen és Sergio Pérez is várakozással tekint a hétvége további szakaszára.

A harmadik felvonásához érkezett az idei F1-es világbajnokság, Portimaóban ismét úgy tűnik, hogy a Red Bull és a Mercedes pilótái küzdhetnek majd a legjobb pozíciókért. Pénteken egyelőre a címvédő versenyzői szerepeltek jobban, Lewis Hamilton gyorsabb volt Max Verstappennél, ráadásul a holland pilótát műszaki probléma is hátráltatta, de elmondása szerint nem ez a legnagyobb gondja.

Verstappen kifogásolta a gyenge tapadású aszfaltot - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Nagyszerű érzés visszatérni a portimaói pályára, a nyomvonal csodálatos, de a körülmények nagyon hasonlítanak a tavalyiakra és az aszfalt is rendkívül csúszós. Persze, a gumik is változtak és mindannyian vesztettünk a leszorítóerőből is a tavalyi autókhoz képest. Nagyon trükkös vezetni és nem könnyű működésre bírni a gumikat. Nagy kár, hogy itt minden a gumik előkészítéséről és a hőmérsékletekről szól.”

A gumikkal a Mercedes pilótái is küszködtek, Hamilton megjegyezte, hogy minél magasabb volt az aszfalt hőmérséklete, annál csúszósabb lett a pálya, a 3. helyezett Valtteri Bottas pedig azt tapasztalta, hogy a lágy abroncsokon romlott az autó vezethetősége. Verstappern is megjegyezte, hogy a nehéz körülmények mindenkit érintenek a mezőnyben.

„Ismét szorosnak tűnik a csata a Mercedesszel és az autó viselkedése rendben van, de van még teendőnk a holnapi nap előtt, ez biztos” – összegzett a holland pilóta, aki tavaly a 3. helyezett lett a futamon, miután összeakadt idei csapattársával, az akkor még a Racing Pointot erősítő Sergio Pérezzel.

A mexikói pilóta is egyetértett abban, hogy igen nehéz működtetni a gumikat és elárulta, az abroncsok viselkedésének kiismerésére kell helyezniük a hangsúlyt. Bottashoz hasonlóan neki sem a lágy abroncs vált be. „Szerintem a közepes jó volt, amikor lágyra váltottunk, nem tudtunk gyorsulni. Ki kell elemeznünk, hogy mi volt a baj azzal a szettel, remélhetőleg megoldjuk az időmérőre.”

Pérez szombaton a pole-ra hajtana - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Pérez ezúttal kissé beleszürkült a mezőnybe, de az előző versenyhétvégén, Imolában meglepetésre gyorsabb volt az időmérőn Verstappennél. Párhuzamost viszont nem akart vonni, mert szerinte az imolai pálya teljesen más jellegű helyszín volt. „Itt mindenhol gyengébb a tapadás, de szerintem elég jó tempó rejlik az autónkban, remélhetőleg holnap ringbe szállhatunk a pole pozícióért.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK