Társoldalunk:

Leclerc: Portimaóban az dönt majd, hogy ki fog kevesebbet hibázni

2021.04.30. 20:20

Jól kezdett a Ferrari a Portugál Nagydíj edzésein, de Charles Leclerc elárulta, a versenytempó terén még fejlődni akar, ehhez Carlos Sainz délutáni teljesítményét veszi alapul.  

A Mercedes és a Red Bull csatájába egyelőre nem tud beleszólni, de a Ferrari a Portugál Nagydíj hétvégéjén is ígéretes tempót mutatott, délelőtt Charles Leclerc, délután Carlos Sainz közelítette meg az élen álló istállókat. Miközben a győzelemre hajtó pilóták a gyenge tapadás miatt elégedetlenkedtek, Leclerc igyekezett kihívást találni a helyzetben.

Leclerc volt a gyorsabb Ferrari-pilóta, de csak egy körön - GalériaForrás: Colombo Images S.R.L.

„Igen nehézkes vezetni ilyenkor az autót, de élvezem a körülményeket, bár a második tréningen már túlságosan trükkös volt a helyzet ahhoz, hogy mókásnak tűnjön. Elég sok széllökés volt mindenfelé, nehéz volt a pályán maradni, de ettől függetlenül jó napunk volt, elvégeztük, amit terveztünk, és úgy tűnik, egészen versenyképesek vagyunk, ami jó hír.”

A rövid etapjaink ígéretesek, a hosszabbak is elég jónak tűntek."„Nálam kevésbé, nekem egy kicsit még dolgoznom kell ezen, mert ez gyenge pontom volt, de a másik autó Carlosszal jól ment, nekem is rendbe kell hoznom a dolgokat és holnap már jobb leszek. Nehéz helyzetben vagyunk, mert még az Alpine is elég gyors volt, szoros a verseny, az dönt majd, hogy ki hibázik kevesebbet az időmérőn és a futamon.”

Leclerc álláspontját alátámasztja, hogy a Ferrari leggyorsabb körét ő futotta még az első szabadedzésen, délután viszont az első néhány körös etap alapján valóban Sainz volt a tempósabb. A spanyol pilóta szintén pozitív érzésekkel szállt ki az autóból, amit egyre jobban megismer, és a jó tapadású bahreini, imolai pályák után a csúszós Portimaóban is tapasztalatokat gyűjt róla.

„Tavaly nagyon élveztem itt a versenyzést, most teljesen a holnapra összpontosítunk. Imolában láthattuk, hogy a péntek félrevezető lehet az egykörös tempó tekintetében, úgyhogy ezt most is fenntartásokkal kezeljük. Szerintem a gumik kiismerése lesz a hétvége kulcsa, mert lágyakon és közepeseken is hasonló tempót futottunk.”

Sainz nem gyorsult a lágyabb keverékeken - GalériaForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Ki kell munkálnunk az autó viselkedését a különböző keverékekkel, rá kell jönnünk, hogyan melegítsük fel rendesen az abroncsokat, aztán meg kell találnunk a megfelelő pillanatot, amikor megpróbálkozhatunk a mért kör teljesítésével” – vázolta a Ferrari mérnökeire váró feladatot a spanyol versenyző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK