Társoldalunk:

Hamilton folytatná a versenyzést, de még meggondolhatja magát

2021.04.29. 18:33

Lewis Hamilton kijelentette, önként vállalkozott arra, hogy részt vesz a Pirelli 2022-es gumitesztjén, mert jövőre is szeretne versenyezni, de hozzátette, még nem hozta meg a végső döntését.

Folytatná az F1-es pályafutását a 2022-es szezontól is Lewis Hamilton, aki egyelőre csak az idei szezonra szerződött le a Mercedesszel. Toto Wolff csapatfőnök nemrég kijelentette, nem tart attól, hogy Hamilton más istállóhoz igazolna, a felek viszont egyelőre csak abban állapodtak meg, hogy idén a korábbiaknál hamarabb elkezdenek tárgyalni a jövőről.

Hamilton jövőre is folytatná a versenyzést, de még nem tudja, hogy meddig - GalériaForrás: AFP/Getty Images/Gabriel Bouys

A folytatás mellett szól az is, hogy Hamilton tőle szokatlan módon részt vett a Pirelli 2022-es gumitesztjén Imolában, pedig közismerten kerüli a tesztnapokat és a Portugál Nagydíj előtti sajtótájékoztatón sem titkolta, hogy ez különleges alkalom volt. „Sohasem jelentkezem önként a tesztnapokra, ez az első alkalmak között volt” – szögezte le.

Amikor reggel felkeltem, rögtön meg is bántam! – viccelt. – Viszont, nagyszerű volt azon a pályán tesztelni és élveztem a napot, az idő is jó volt. Azt tervezem, hogy jövőre is itt leszek, úgyhogy részt akarok venni a munkában és segíteni akarom a Pirellit” – nyilatkozta. Hamilton korábban többször is bírálta a gyártót, a gumikat és a döntést is, hogy 2022-től már 18 colos abroncsokat használnak majd, ezúttal azonban azt mondta, szeretne segíteni nekik, hogy jobb legyen a termékük.

„Szerintem mi, versenyzők azt szeretnénk, hogy a továbbiakban [jobb] legyen a gumik teljesítménye, ezért fontos volt a számomra, hogy lássam, mi a kiindulási pont és milyen téren segíthetek. Versenyzői szempontból jobb a tapadás, nagyobb a mechanikai tapadás és csekélyebb a kopás. Jól ment a tesztelés, ez még nyilvánvalóan az első lépés, de kezdetnek biztosan nem volt rossz.”

Hamilton 130 kört tett meg a 2022-es gumikkal

Noha Hamilton a pályafutása folytatására tett utalást, hozzátette: „Elég spontán vagyok, úgyhogy ez bármikor megváltozhat”, de elmondta, élvezi a küzdelmet Max Verstappen ellen és izgalmasnak találja, hogy a holland versenyző és a Red Bull kihívás elé állítja őt, emellett továbbra is erőfeszítéseket tenne annak érdekében, hogy a Forma-1 sokszínűbb legyen.

„Azzal, hogy maradok, jobb esélyem van változást elérni, mint akkor, ha nem vagyok itt, úgyhogy ezt akarom tenni. Azt még nem tudom, hogy meddig maradhatok, majd meglátjuk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK