Társoldalunk:

Alonso és Vettel is magyarázkodik a gyenge szezonkezdet láttán

2021.04.29. 19:30

A kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso és a négyszeres világelső Sebastian Vettel is küszködéssel kezdte a szezont, de mindketten úgy vélik, jobb eredmények várhatók tőlük.

Az F1-es csapatok többségénél változott a versenyzői felállás az idei szezonra, a kevés tesztlehetőség miatt az újonnan érkezők egyelőre általában elmaradnak csapattársuktól, de különösen nagy a kontraszt az Alpine-nál és az Aston Martinnál, ahol a kétszeres F1-es világbajnok Fernando Alonso és a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel sem tudja elkapni a fonalat.

Alonso szerint időre van szüksége - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Peter Fox

Alonso eddig mindössze egy büntetésnek köszönhetően tudott egyetlen pontot szerezni Imolában, Vettel az első két nagydíjat pont nélkül zárta. Mindkét pilóta úgy véli, jobb eredményeket is elérnek majd a továbbiakban, de a spanyol pilóta emlékeztetett, már a szezon előtt jelezte, hogy időre van szüksége.

Mindenki hasonló helyzetben van, aki csapatot váltott, mert a kormány és a pedálok visszajelzése, az autó viselkedése a kerékvetőkön, a fékteljesítmény, a gumik működése és kopása mindig más és csak a versenyek múlásával, valamint a tapasztalat révén alakul ki. Ez az én esetemben sem más, csak még nehezebb, mert én nem csak csapatot, hanem lényegében sportágat is váltottam” – mondta. – Időre van szükség. Ez nem kifogás, keményebben kell dolgoznom, hogy jobban felkészüljek.” 

Az Alpine versenyzője kijelentette, a pályafutása során már sok esetben váltott csapatot és kategóriát is, sohasem volt gondja ebből és szerinte most sem lesz, szerinte hamarosan már 100 százalékos teljesítményre lesz képes. Alonso egykor a világbajnoki címért küzdött Vettellel, most a pontszerzésért zajló kihíváson osztoznak.

Az összes többi csapattal csatázunk és ők sem mentek el nyaralni, úgyhogy nem könnyű felzárkózni – nyilatkozta Vettel. – Minden tőlünk telhetőt megpróbálunk és úgy gondolom, az első két verseny nem volt hű leképezése annak, hogy hol tartok és hol tart a csapat, mert még mindig úgy érzem, hogy a megtett kilométerek segítenek, hogy jobban összerakjam a köröket” – mondta Vettel.

Vettel egyelőre az Aston Martinnal sem tudja kihúzni a pályafutását a gödörből - GalériaForrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

Vettel hozzátette, kezd ráérezni az autóra, egyre jobban kiismeri a működtetésével kapcsolatos folyamatokat és gyűjti a kilométereket. Rámutatott, hogy a műszaki problémák sem könnyítik meg a dolgát. „Nyilvánvaló, hogy az [imolai] verseny kezdete nem volt ideális, nehéz volt felzárkózni is, de alapvetően szerintem jobb munkát végeztünk és jobban ráéreztem az autóra [mind Bahreinben], remélhetőleg ezúttal sima hétvégénk lesz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK