Schumacher elárulta, mi volt a legjobb tanács, amit az édesapjától kapott

Michael Schumacher, gokart 2009
BRESCIA, ITALY - AUGUST 06: Michael Schumacher takes a break from running tests in a go kart at the Lonato International Circuit on August 6, 2009 near Brescia, Italy. (Photo by Luca Ghidoni/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher elmondta, hol látta először édesapját Forma-1-es autóval körözni. A Haas pilótája szerint a hétszeres világbajnok versenyzőként és a magánéletben is példamutató volt, de ő a maga útját szeretné járni.

Akár az F1-et 15-20 éve rendszeresen figyelő, de a sportágat az elmúlt években kevésbé követő nézőket is visszacsábíthatott a képernyők elé az a tény, hogy kilenc év után ismét egy Schumacher van a mezőnyben. A hétszeres világbajnok Michael 2012-es visszavonulása után ugyanis ezúttal a Haas színeiben induló Mick képviseli a családot.

Mick Schumacher Fioranóban látta először édesapját a Ferrari volánja mögött testközelből Forrás: Ferrari

Nyilvánvaló, hogy a 22 éves versenyző pályaválasztását nagymértékben befolyásolta édesapja karrierje, és az évek során elért hatalmas sikerei. Így talán az sem véletlen, hogy az ifjabbik Schumacher a hétszeres világbajnoknak tette először egyértelművé, hogy ő is rá szeretne lépni arra az útra, aminek Michael éppen a csúcsán járt.

– idézte fel a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. – Beszélgettünk, és megkérdezte, hogy hobbiként tekintek a versenyzésre, vagy komolyan szeretném venni. Világosan megmondtam, hogy komolyan gondolom, és a döntésemet ő, valamint édesanyám is támogatta.”

A Forma-2 tavalyi bajnoka 1999-ben, vagyis egy évvel Michael Schumacher és a Ferrari nagy sorozatának kezdete előtt született, így ami édesapja maranellói pályafutását illeti, legfeljebb az utolsó évekről lehetnek emlékei, de még láthatta élőben, ahogyan a 91-szeres futamgyőztes a vörös autó volánja mögött ül. Aztán, amikor a Mercedes színeiben visszatért a Forma-1-be, már néhány tengerentúli hétvégére is elrepülhetett vele.

– mondta. – Hogy melyik volt az első nagydíj? Nincsenek tiszta emlékeim, de hat éves lehettem. Ami viszont megmaradt bennem, az az első utazás Melbourne-be, majd Kanadába 2010-ben. Ezek különleges emlékek.”

A Haas pilótája korábban már elárulta, hogy a Forma-1 történetének sokáig legsikeresebb pilótája számos tanáccsal látta el, amelyek közül többnek a mai napig hasznát veszi. Most pedig arra is fény derült, hogy melyiket tartja a legértékesebbnek.

Michael Schumacher számos tanácsot adott fiának Forrás: Getty Images/2009 Luca Ghidoni/Luca Ghidoni

„A legfontosabb, amit mondott, hogy élvezzem, amit csinálok – jelentette ki. – Utána rendkívül fontos volt számára, hogy mindezt a gyakorlatba is átültessem. Ha az ember szeret valamit, akkor azt jól fogja csinálni.”

Schumachertől megkérdezték, hogy van-e olyan, akit versenyzőként és magánemberként is nagyra tart. A német pilóta nem meglepő módon a hétszeres világbajnokot említette, de egyvalamivel kiegészítette mondandóját. „Imádom az apámat, ő mindent a lehető legjobban csinált – szögezte le. – Egyébként viszont magamra koncentrálok, és nincs szükségem példaképre. A saját utamat szeretném járni.”