A Hungaroring nézők előtt rendezné az idei Magyar Nagydíjat

Forma-1, Magyar Nagydíj, nézők, szurkolók, lelátó
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 03: A general view as fans watch the action during qualifying for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 03, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy két év után az idén ismét lehetnek majd nézők a Forma-1-es Magyar Nagydíjon. A Hungaroring elnök-vezérigazgatója bizakodik.

Miután nemrég még arról beszélt, hogy teljes a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei Magyar Nagydíj is zárt kapus lesz-e, Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója most már bizakodik abban, hogy a 36. magyarországi Forma-1-es futamon már lehetnek nézők. A jegyértékesítés mindenesetre megkezdődött.

Lehet, hogy az idén már nem kell mindenféle trükkhöz folyamodni annak, aki élőben szeretné látni a mezőnyt a Hungaroringen Forrás: AFP/Leonhard Foeger

Száz nappal az idei, összességében 36. Magyar Nagydíj előtt a Hungaroring közleményt adott ki a Facebook-oldalán, amelyben kijelentette, hogy

a pálya vezetősége nézők előtt tervezi megrendezi az idei, augusztus 1-jén esedékes futamot.

A Hungaroing célja, hogy a „megfelelő járványügyi óvintézkedések mellett, a labdarúgó Európa-bajnoksághoz hasonlóan nézők előtt rendezi meg" a három napos versenyhétvégét.

– idézi Gyulay Zsoltot a közlemény. – Folyamatos kapcsolatban állunk az illetékes hatóságokkal. A Magyar Nagydíjat az aktuálisan érvényben levő szabályok betartásával rendezzük meg, de addig is mindenkit arra buzdítunk, hogy regisztráljon és oltassa be magát, hogy ne ezen múljon az esetleges részvétele a Hungaroring idei Forma-1-es ünnepén."

Újra benépesedhetnek a Hungaroring lelátói Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Charles Coates

Gyulay szót ejtett a nézőközönséget „70-80%-ban" kitevő külföldiekről is, akikre a futam idején aktuálisan érvényben levő beutazási szabályok vonatkoznak majd. Az elnök-vezérigazgató nagyon optimista, de azért elmondta, hogy

ha bármi közbejön és mégsem tudják nézők előtt megrendezni a versenyt, miként tavalyi is, úgy most is visszatérítik majd az elővételben megvásárolható jegyek árát.

Arról nem szólt a közlemény, hogy a korábbi lehetséges forgatókönyv szerint csökkentett kapacitással, vagy teljes kihasználtság mellett tervezik-e a Magyar Nagydíj megtartását.