Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Sokkal több pontot kellett volna szerezni a Mercedes ellen

2021.04.18. 21:25

Nem neheztelnek a Red Bullnál az önkritikus Sergio Pérezre, miután a 2. rajthely ellenére nem szerzett pontokat a csapatnak, de Christian Horner elmondta, az egyik Mercedes kiesését látva másként is alakulhatott volna az eredmény.

Győzelemmel távozik a Red Bull az Emilia Romagna Nagydíj helyszínéről, miután Max Verstappen remek versenyzéssel megszerezte a 25 pontot, így 1 pontra csökkentette a hátrányát Lewis Hamilton mögött az egyéni pontversenyben. A Mercedes viszont továbbra is vezeti mindkét pontversenyt, mert bár Valtteri Bottas kiesett, Sergio Pérez sem szerzett pontot a Red Bullnak.

Pérez a dobogó helyett Vettellel küzdött a sereghajtók között - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Pérez a 2. helyről indult, de gyorsan visszaesett, egy biztonsági autós fázis alatti megpördülése után szabálytalanul előzött és 10 másodperces büntetést kapott, majd később még egyszer kicsúszott, ekkor ráadásul Hamilton is elment mellette. A mexikói versenyző pont nélkül maradt, de Christian Horner csapatfőnök a Sky Sports műsorában megértően nyilatkozott a szerepléséről.

Annyira remek szombati napja volt, aztán a verseny nem adta ki a számára. „Elkövetett néhány kisebb hibát, különösen, amikor Carlos [Sainz] Ferrarija mögött megpördült. Ez nehéz lehet neki, különösen azért, mert sokkal több pontot kellett volna nyernünk a Mercedeshez képest, de jó volt a versenytempója, és még nagyon hosszú út áll előttünk.”

Horner a vasárnapi eseményektől függetlenül úgy véli, idővel Pérez megszokja majd az idei autóját, méltatta a mexikói pilóta időmérős szereplését és a tempóját, amikor tiszta pályán haladhatott. Azt természetesen ő sem tudta megmondani, hogy mi történt volna, ha a két autójuk száraz pályán támadhatja Lewis Hamiltont, de arra célzott, hogy hagyták volna Pérezt küzdeni a győzelemért.

Verstappen hozta a győzelmet a Red Bullnak - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Azt viszont Verstappen szerezte meg a remekül sikerült rajtjának is köszönhetően, majd a későbbiekben is irányítása alatt tartotta a versenyt, egy apró megingástól eltekintve. Horner elmondta, a lendületet szeretnék a továbbiakban is fenntartani, de figyelmeztetett, szerinte a Mercedes a gumikezelés terén még mindig jobb a Red Bullnál.

„Úgy gondolom, jó autónk van, de látható, hogy a Mercedes még mindig nagyon gyors és a gumikopás szempontjából jobbak is. Elég megnézni az intermediate gumikkal futott etapjukat és a tempójukat a verseny végén, szerintem Lewis nagy előnnyel megszerezte a leggyorsabb kört is. Persze, használhatta a DRS-t, de még mindig nagyon jó a tempójuk.”

Pérez elismerte, hogy az imolai futamon nagy árat fizetett a hibáiért, nehezére esett fenntartani a gumik üzemi hőmérsékletetét, ennek tulajdonította, hogy a verseny elején megpördült a biztonsági autó mögött, és végül 10 másodperces büntetést kapott szabálytalan előzés miatt. Nem tagadta, hogy még mindig ismerkednie kell az autóval, de nem is kertelt: „Elszúrtam, csalódást okoztam magamnak és nagyon sajnálom a csapatot.”

„Úgy gondolom, az újraindításnál miénk volt az egyik dobogós hely, jó volt az autó tempója és az első két helyen kellett volna zárnunk a dobogón. Összpontosítsunk most a következő versenyre, csapatként nagyon keményen fogunk dolgozni és erősebben vágunk majd vissza” – ígérte a mexikói versenyző.

Verstappen szerint nem volt tarolás a verseny

A győztes Verstappen „persze nagyon boldog” volt a győzelem miatt, a rajtot kulcsfontosságúnak nevezte, még saját magát is meglepte azzal, hogy Hamilton elé került. A Mercedes pilótája utána sem jelentett rá komoly veszélyt, Verstappen ettől függetlenül nem érezte úgy, hogy a teljesítményével tarolt volna a versenyen.

Verstappen nem érezte, hogy a rajt után koccant Hamiltonnal - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

„Lewis elég jól jött utánam, és az, hogy a balesete után is a 2. helyezett lett megmutatja, hogy az autójának elég jó a tempója. Azért nyertünk, mert a gumikkal a megfelelő időben a megfelelő döntéseket hoztuk meg és mindent jól kezeltünk a körülmények közepette” – összegzett.

„Akad még teendőnk, hogy fejlődjünk, mert nagyon szoros a verseny, de most örülök az eredménynek. Várom már Portimãót, mert csodálatos pálya, aztán Barcelonába, egy olyan helyszínre megyünk, amit jól ismerünk. Meglátjuk, mit tehetünk, de eddig jól indult az évünk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK