Társoldalunk:
Hírlevél

Hamilton: Régóta nem hibáztam, örülök, hogy célba értem

2021.04.18. 18:20

Az Emilia Romagna Nagydíj mindhárom dobogós helyezettje elégedett volt az eredményével, Max Verstappen a jól sikerült rajtnak, Lewis Hamilton a felzárkózásának, Lando Norris pedig az önerőből elért dobogós eredménynek örülhetett.  

Kiszámíthatatlan izgalmakat hozott az Emilia Romagna Nagydíj, amit egy körtől eltekintve Max Verstappen végig vezetett, a Red Bull pilótája remek indulással maga mögé utasította Lewis Hamiltont és később csak egyszer kellett igazán aggódnia, amikor egy biztonsági autós újraindítás előtt megcsúszott, de még idejében meg tudta fogni az autóját.

Verstappen pályafutása 11. győzelmét szerezte - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen megnyerte a futamot, ezzel 1 ponttal felzárkózott Hamilton mögé az egyéni pontversenyben, és az sem zavarta, hogy akár vezethetne is, ha a brit pilóta a piros zászlónak is köszönhetően nem tudott volna felzárkózni egy vezetői hibája után. „Hosszú még a szezon, nyugodjunk meg” – mondta a verseny után.

„Nagyon kalandos volt, különösen az elején. Igen nehéz volt a pályán maradni – utalt a nedves pályán elkezdett futamra. – Sohasem könnyű megtalálni a megfelelő pillanatot, hogy mikor kell lecserélni slickekre a száradó pályán elkopó gumikat. Volt egy megcsúszásom is az újraindításnál, de szerencsére minden más remekül ment ma” – összegzett.

Verstappen elárulta, őt is meglepte, hogy milyen jól sikerült a rajtja, főleg azután, hogy tavaly még küszködtek e téren, de dolgoztak ezen, és most beérett a munkájuk gyümölcse. „Az ilyen, trükkös körülmények közepette jó munkát végeztünk” – jelentette ki.

Hamilton körhátrányban is volt, mégis a 2. helyezett lett - GalériaForrás: AFP/Miguel Medina

Gratulált ellenfelének a 2. helyezett Hamilton is, aki óriásit mentett azután, hogy George Russell lekörözése közben a nedves ívre hajtott, majd ott nem tudott lelassítani és a védősávnak csúszott. A piros zászlónak köszönhetően visszavehette a körhátrányát, majd feljött a 2. helyre, így továbbra is ő a pontverseny éllovasa, zsinórban ez a 121. futam, ezzel beérte Michael Schumacher rekordját.

„Nem ez volt a legjobb napom, de hosszú idő telt el, mióta legutóbb hibáztam. Hálás vagyok, hogy hazahoztam az autót – nyilatkozta. – Csak egy száraz ív volt, gondolom, túlságosan siettem, hogy mindenkit lekörözzek. Bebújtam belülre, láttam, hogy nedves, próbáltam lelassítani, de az autó nem akarta és kicsúsztam.”

„Kissé balszerencsés, de nagyon hálás vagyok, hogy újra tudtunk indulni és gyűjtöttem néhány pontot a csapatnak, ami nagyon fontos volt ma.”

Hamilton a verseny végén nagyot küzdött a közönség által a verseny legjobbjának választott Lando Norrisszal. A McLaren pilótája lágy gumikat kapott a piros zászló után, tudta, hogy eleinte gyors lesz, de a verseny végén küszködni fog a közepes gumis ellenfelek, főleg Hamilton ellen, ráadásul a kuplunggal is küszködött, de elismerte, az a saját hibája volt.

Nagy volt az öröm a McLarennél is - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Bár a 2. helyet nem tudta megtartani Hamilton ellen, így is boldog volt, mert a dobogóra jutott azután, hogy pályaelhagyás miatt elvették a legjobb körét az időmérőn. „Jól visszavágtam tegnap után. Hosszú és nehéz verseny volt, nem is indult jól. Próbáltam tartani a 2. helyet, de Lewis túl gyors volt. Jó érzés ezekkel a srácokkal küzdeni, jó önerőből itt lenni, remélhetőleg a jövőben ismét eljutunk ide. Boldog vagyok a 3. hellyel, nem vagyok elkeseredve.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK