Társoldalunk:

Pérez hibáján múlt Hamilton pole-ja

2021.04.17. 16:06

Óriási tűzijátékot hozott az Emilia Romagna Nagydíj időmérő edzése, amelynek végén a pályafutása 99. pole pozícióját szerző Lewis Hamilton örülhetett. Nem sokon múlt azonban, hogy ne a hétszeres világbajnok kaparintsa meg az első rajtkockát. Így nyilatkozott az első három helyezett az időmérő után.

Az első helyet mindössze 35 ezreddel megszerző Lewis Hamilton az első Q3-as körével biztosította be a rajtelsőséget az Emilia Romagna Nagydíj időmérő edzésén, miután második nekifutásra hajszállal elmaradt korábbi idejétől. A mögötte végző Red Bulloknak azonban sikerült javítaniuk, Sergio Pérez pedig saját elmondása szerint az első helyet is könnyedén megkaparinthatta volna, ha nem hibázik bele az utolsó kanyarba.

Pérez és Hamilton az időmérő után - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Először is dicséret illeti a csapatot, mivel tegnap hibáztam és keményen kellett dolgozniuk miattam – utalt az első szabadedzésen történt ütközésére Esteban Oconnal a mexikói. – Sikerült felzárkóznunk, a legfontosabb pedig, hogy folyamatosan fejlődünk. Nem számítottam arra, hogy ma itt állhatok azok után, hogy tegnap hol tartottunk. Fontos ez a második hely, ugyanakkor ma pole pozícióban kellett volna lennem, de hibát követtem el az utolsó kanyarban. De ezzel együtt minden nagyon pozitív, most csak arra kell törekednünk, hogy továbbra is fejlődjünk, mert a holnapi nap számít."

A Tamburello sikánban hibázó, csapattársától a korábbi előnyét nézve váratlanul kikapó Max Verstappenen látszott a csalódottság, a holland pilóta ugyanakkor igyekezett pozitív maradni. „A Q3 nem volt valami jó, szélesen vettem a hármas kanyart, úgyhogy nem futottam jó kört. De nem lehet mindig jó kört menni. Megnézzük, hogy mi ment félre. Nem volt a legkönnyebb Q3, de így is harmadikak vagyunk, ami jó rajthely."

Verstappen nem örült - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

Az első helyezett Hamilton kissé meglepetten fogadta, hogy az övé lett a pole. „Nagyszerű nap volt. Nem számítottam rá, hogy a két Red Bull előtt leszünk. Nagyon gyorsak voltak ezen a hétvégén, olykor hat tizeddel gyorsabbak nálunk, úgyhogy nem tudtuk, hogy mi lesz, de az autót már sokkal jobb vezetni ezen a hétvégén, úgyhogy tisztelet a csapatnak a kemény munkáért, amivel csökkentették a különbséget."

Ami a futamot illeti, Pérez szerint „holnap bármi megtörténhet. Eltérő taktikán vagyok Lewishoz és Maxhoz képest, úgyhogy izgalmas lesz. Meglátjuk, hogy mit tehetünk, jelenleg az a legfontosabb, hogy pontokat szerezzünk és folyamatosan tanuljunk."

Hamilton nem várt pole-t - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

„Izgalmas lesz, mert van két autónk más gumin. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, de megpróbáljuk megnehezíteni a Mercedes dolgát” – tekintett előre Verstappen, miközben Hamilton kemény csatára számít.Imádom a kihívást, végre itt a két Red Bull, ez pedig egyértelműen meg fogja nehezíteni a stratégiát és igazi kihívás lesz a holnap, mivel remek a versenytempójuk, szerintem tegnap ezen a téren kicsivel gyorsabbak voltak nálunk. De most csak nagyon örülök. Az első köröm nagyon tiszta volt, míg a másodikban kicsit javultam, de nem volt annyira jó, mint az első. Nagyon hálás vagyok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK