Társoldalunk:

Ricciardo megbánta, hogy idiótának nevezte az F1 marketingeseit

2021.04.16. 13:40

Jobban meg kell válogatnia a szavait, de Daniel Ricciardo kitart korábbi kritikája mellett, szerinte az F1-nek nem a látványos baleseteket, hanem az izgalmas eseményeket kell népszerűsítenie.

Szókimondó interjúban bírálta a Forma-1 közösségi média marketinggel foglalkozó munkatársait Daniel Ricciardo, a McLaren pilótája idiótának nevezte őket, mert szerinte túlságosan gyerekes eszközökkel, a balesetekre kihegyezve tálalják a sportágat a közönségnek. Az ausztrál versenyző Imolában elmondta, jobban meg kell válogatnia a szavait, de a véleményét fenntartotta.

Ricciardo nem fukarkodott a kritikávalForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Arra próbálok kilyukadni, hogy például a tavalyi év csodálatos volt az F1-ben. Rengetegen álltak dobogóra, izgalmas versenyek voltak, biztosan nem mondanám, hogy unalmas szezon volt, de úgy éreztem, hogy jobban meg kellene mutatni a sportág csúcspontjait és egyes versenyzők sikereit, egyéni teljesítményeket és látványos előzéseket.”

A 31 esztendős pilóta szerint a Forma-1-ben „vannak jobb sztorik is a baleseteknél”, és kijelentette, úgy érzi, jobb munkára lenne szükség a sportág részéről annál, és felül kellene kerekedni más kategóriák vagy sportágak szintjén. Ettől függetlenül elismerte, „túl agresszív” volt a megfogalmazásával és jobban meg kell válogatnia a szavait.

Ricciardo tavaly a Bahreini Nagydíj után is élesen bírálta a Forma-1 közvetítését, mert többször is visszajátszották Romain Grosjean életveszélyes balesetet, miután kiderült, hogy a francia pilóta biztonságban van. Az akkor még a Renault-t erősítő versenyző tiszteletlennek érezte az eljárást, még akkor is, ha Grosjeant nem zavarta a közvetítés.

Imolában elmondta, szerinte degradálja a versenyzőket, ha a sportág csak a baleseteiket mutogatja a közönségnek.

Ricciardo elhalad Esteban Ocon autója mellett az imolai első szabadedzésen - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Mi vagyunk a legtehetségesebb pilóták a világon, és ezeket a csodálatos autókat vezethetjük. Normális, hogy egy baleset kevésbé mutat rá a tehetségünkre. Úgy érzem, ez alapján ítélik meg a sportágat és minket, versenyzőket is. Nyilván elkövetünk hibákat, de ha lenne befolyásom a kreatív folyamatokra, inkább a fénypontokra helyezném a hangsúlyt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK