Társoldalunk:
Hírlevél

Leclerc elismerte hibáját, a baleset ellenére jó eredményre számít

2021.04.16. 19:33

Charles Leclerc az első és a második szabadedzésen tapasztalt problémák ellenére is nagyon elégedett a Ferrari teljesítményével, és jó szereplésre számít az Emilia Romagna Nagydíj hétvégéjén. Carlos Sainz örül, hogy végre nem csak Bahreinben vezethette az autót.

Az utóbbi időszakban nem sokszor fordult elő, hogy a Ferrari pilótái annyira optimistán nyilatkozzanak egy pénteki edzésnap után, mint Charles Leclerc és Carlos Sainz. Az Emilia Romagna Nagydíj első napja előtt ugyanis mindketten kifejezetten elégedettek voltak az SF21-es teljesítményével. 

Leclerc jól érezte magát az autóban - GalériaForrás: AFP/Miguel Medina

Pedig a monacói pilótának nem indult és nem zárult jól a napja, ugyanis délelőtt csak a piros zászló után teljesítette első mért körét, délután pedig a gyakorlás legvégén összetörte az autót. A 23 éves versenyző azonban ezzel együtt is pozitívan értékelt, de azt is tudja, hogy az ellenfeleknél lehet még tartalék.

Egyértelműen jó napunk volt, még az első szabadedzést érintő időveszteség, illetve a második végén bekövetkező baleset ellenére is – kezdte. – Az autó gyors, az egyensúly is megfelelő, én pedig rögtön kényelmesen éreztem magam. Ugyanakkor az erősorrendre természetesen csak holnap derül fény, ugyanis más talán nem mutatta meg a valós tudását.”

Leclerc percekkel a vége előtt, a 18-as kanyarban vesztette el a Ferrarit, aminek következtében a falnak ütközött, és az első szárny, valamint a jobb első felfüggesztés biztosan megsérült. A monacói pilóta nem vesztegetett sok szót az incidensre, de elismerte, amit a felvételek alapján is lehetett sejteni. „Délután elkövettem egy hibát, amikor a versenyszimuláció során mindent beleadtam – mondta. – Sajnálom a srácokat, de legalább csak két perc volt hátra [az edzésből].”

Leclerc balesete a második szabadedzés végén

Leclerc hozzátette, mind az egykörös, mind a versenytempójával elégedett. Ami előbbit illeti, a táblázat tanúsága szerint a 4. helyen végzett, de – ahogyan erre ő is rámutatott – valójában ő autózta a leggyorsabb kört. Ezt ugyan „pár centiméter miatt” elvették tőle, de a Ferrari versenyzője így is bizakodó, és képesnek tartja a csapatot egy jó eredményre.

A törölt kör miatt Sainz egy hellyel Leclerc előtt, a 4. pozícióban végzett. Kisebb hibákat ugyan a spanyol pilóta is elkövetett, de neki még mindig meg kell szoknia az autót, amit idáig csak egy pályán használhatott.

Fontos nap volt ez a számomra, ugyanis először vezethettem az autót máshol, mint Bahrein – jelentette ki. – Ennek megfelelően az eltérő kanyarok, aszfalt és, hőmérséklet érdekessé tették a napot. Úgy tűnik, ezen a hétvégén valamivel versenyképesebbek lehetünk, összességében pedig jó érzés volt vezetni a kocsit, hiszen a körülmények javulása kedvezett nekünk.”

Sainz egyre inkább megtalálja a határokatForrás: AFP/Miguel Medina

Sainz korábban többször is beszélt arról, hogy nem fogja rögtön felvenni a ritmust, de arra törekszik, hogy ez minél hamarabb megtörténjen. Szavai alapján úgy tűnik, hogy a folyamat még mindig nem ért véget, de a kétszeres dobogós jó úton halad célja felé.

Egyre nagyobb a tapadás, amit élvezek. Körről körre építem fel a magabiztosságomat és próbálom a pálya minden pontján megtalálni a határt. Még nem értem el a maximumot, de a mai nap jó kezdése volt a hétvégének, és még a harmadik szabadedzés is ott van az időmérő előtti finomhangolásra.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK