Vágólapra másolva!
A helyi képviselők támogatják, hogy 2022-től megrendezzék az F1-es Miami Nagydíjat, de a környéken lakók felszólaltak és tüntettek is a tervezett esemény ellen.

Újabb fejezetéhez érkezett a Forma-1-es Miami Nagydíj évek óta húzódó ügye, a helyi képviselők ezúttal támogatják a 2022-re tervezett rendezést. Az eseményt a Hard Rock Stadium köré, lényegében a parkolóba tervezik, miután több utcai nyomvonal tervét is elgáncsolták a helyi tiltakozók.

Egy látványterv a lehetséges végeredményről Forrás: F1Mia.com

A lakók között többen most sem boldogok, néhányan felszólaltak az ülésen és tüntettek is, mert nem akarják, hogy a világbajnokság mezőnye megzavarja a környék életét. A szervezők 10 év alatt 5 millió dollár visszaforgatását, zajvédő falakat, légszennyezettség-mérést, oktatási programok támogatását és felpörgetett vendéglátóipart ígértek.

A támogatás részeként azt is bejelentették, hogy nem lesz versenyzés iskolai napokon (vagyis pénteken) helyi idő szerint 14:30 előtt és napnyugta után sem.

Ez azonban nem hatotta meg a tiltakozókat. „Ez egy dollármilliárdos vállalkozás. Küldenek 5 milliót és azt várják, hogy ez nekünk rendben legyen?” – tette fel a kérdést egy lakó, Brenda Martin Providence a Local10.com szerint.

„Talán én vagyok az egyetlen a Miami Gardensből, aki valaha volt már Forma-1-en, elmondhatom, hogy hihetetlenül zajos, egyszerűen nem megvalósítható a környékünkön – folytatta Providence. – Miami Gardens képviselő testülete visszakozott és újra tárgyalni kezdett, mi csak azt akarjuk, hogy tudják, a mi álláspontunk nem változott – szögezte le. – Nem akarjuk ezt a környékünkre.”

Ettől függetlenül a képviselők arra jutottak, hogy az esemény „olyan formában valósulna meg, ami jelentős gazdasági és közösségi előnyökkel jár és közvetlenül támogatja a város lakóit és vállalkozásait”, és támogatták a javaslatot, ami lökést adhat a hányattatott sorsú projektnek, így az akár 2022-re megvalósulhat.

Nem ez lesz a legizgalmasabb pálya a versenynaptárban Forrás: F1Mia.com

A Forma-1 a Liberty Media megjelenése óta fokozott figyelmet fordít arra, hogy növelje a sportág ismertségét az USA-ban, az austini verseny mellé további helyszíneket keresnek, de négy év alatt nem tudtak újabb szerződést kötni. Miami mellett alkalomszerűen felmerül Las Vegas és Indianapolis neve is, de egyik helyszínen sem történt érdemi előrelépés.