Verstappen: A bahreini formánk nem garancia az imolai sikerre

Forma-1, Max Verstappen, Sergio Pérez, Red Bull, Bahreini Nagydíj 2021, szombat
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Sergio Perez of Mexico driving the (11) Red Bull Racing RB16B Honda on track during final practice ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 27, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Óvatosan nyilatkoztak a Red Bull pilótái a hétvégén zajló Emilia Romagna Nagydíj előtt. Verstappen szerint a bahreini tempójuk ígéretes volt, de további előrelépésre van szükség.

Annak ellenére, hogy három héttel ezelőtt a szezon első versenyhétvégéjén egyértelműen az övék volt a leggyorsabb autó, a Red Bull egyáltalán nem úgy készül az idei második futamra, hogy könnyed győzelmet arat az őket Bahreinben kisebb meglepetésre legyőző Mercedes felett. Egyelőre a Milton Keynes-i istálló számára is több az ismeretlen az imolai hétvége előtt.

Bahreinben jók voltak, kérdés, hogy Imolában is azok lesznek-e Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Bryn Lennon

„Remekül indult számunkra a szezon Bahreinben, a teljesítményünk is jól alakult, de Imolában ez semmire sem garancia – jelentette ki Max Verstappen az olaszországi hétvége előtt. – Remélhetőleg így folytatjuk, de ez nem lesz könnyű, ezért mindennek tökéletesen kell működnie, hogy legyőzzük a legfőbb ellenfelünket" – utalt a Mercedesre, ami a várakozásokkal ellentétben Lewis Hamilton révén megnyerte az idénynyitót.

Nemcsak a szezonnyitón elszalasztott lehetőség mondatja ezt Verstappennel. Szerinte ha megnyerték volna az első futamot, akkor sem dőlhetnének hátra. „Mindig vannak dolgok, amiket jobban is csinálhatnánk, de ezt könnyű mondani egy versenyhétvége után. Csapatként arra törekszünk, hogy folyamatosan fejlődjünk.

Ezt csináljuk majd Imolában is. Készen állok a küzdelemre, ez még nagyon hosszú szezon lesz."

Pérez sokat tanult az első versenyhétvégén Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

A Bahreinben egy technikai probléma miatt a bokszutcából rajtolni kénytelen, végül az ötödik helyen végző Sergio Pérez szintén nehéz hétvégére számít, azt pedig még ő sem tudja megmondani, hogy a kevésbé szeles és más jellegű kanyarokból álló imolai aszfaltcsík inkább nekik, vagy a Mercedesnek kedvezhet.

„Úgy gondolom, igen szoros lesz a küzdelem a Mercedesszel, nemsokára kiderül, hogy [az erőviszonyokat] befolyásolja-e a pályák [jellege]. Érdekes lesz látni, hogy milyen lesz a szereplésünk Imolában, egy olyan pályán, ami nagyon eltér Bahreintől, és az is, hogy mennyire leszünk versenyképesek ellenük."

Már tudom, milyen viselkedést várok az autótól a hétvége során."