Megválhat birtokától Schumacher családja, hogy tudja fizetni a pilóta kezeléseit

Forma-1, Michael Schumacher, birtok, villa, Gland, Svájc
GLAND, SWITZERLAND - JUNE 21: The 'Villa La Reserve', house of Formula One Champion Michael Schumacher, pictured on June 21, 2014 in Gland, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint árulja hatalmas villáját a Schumacher család, hogy annak eladásából finanszírozza a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnok kisebb vagyonba kerülő kezelését.

A 2013 decemberi síbalesete óta a nyilvánosságtól elzártan, gyakorlatilag teljes hírzárlat alatt élő Michael Schumacher családjával 2007-ben költözött a svájci Glandban található négyszintes villába. A Genfi-tó partjára felhúzott, a svájci Alpokra néző, a külvilágtól speciális kerítéssel és erdővel elzárt 8 és fél hektáros birtok minden elemében tükrözi, hogy a hétszeres világbajnoknak mennyire fontos volt, hogy el tudjon vonulni a nyilvánosságtól.

A Schumacher-villa a Genfi-tó partján Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Harold Cunningham

A fejsérülése óta Schumacher itt tölti mindennapjait, a hírek szerint egy számára speciálisan kialakított szobában, ápolószemélyzettel körülvéve. A kezelése pedig nem olcsó, finanszírozására felesége, Corinna Schumacher pedig most a birtoktól is megválhat a német Bunte magazin szerint.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy a Schumacher család az utóbbi években eladja az egyik ingatlanját, Corinna ugyanis korábban norvégiai téli nyaralójuktól is megvált, valamint 35 millió euróért eladta a magángépüket is.

A Bunte információi szerint a glandi birtokot 58,7 millió euróért (durván 20 milliárd forintért) árulja a család,

a brit The Mirror pedig azt sugallta, hogy az eladás mögött Michael Schumacher heti 56 ezer euróra (20 millió forint, ami évente több mint 1 milliárd) becsült kezelési költségei állnak.

Senki nem tudja, hogy milyen állapotban van a hétszeres világbajnok Forrás: Getty Images/2012 Getty Images/Vladimir Rys

Hogy Schumacher milyen kezeléseket kap, arról ugyanakkor nincs pontos információ, de korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy őssejtterápiában részesítik. Az azonban gyakorlatilag teljesen biztos, hogy folyamatos ellátására szorul.