Társoldalunk:

A Mercedes csapatfőnöke kételkedik benne, hogy Bottas vissza akart vonulni

2021.04.14. 19:47

Kételkedik Valtteri Bottas szavaiban Toto Wolff, az F1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke, aki szerint a finn versenyző valójában nem akart visszavonulni, miután Lewis Hamilton mögé parancsolták.

„Az egy elég kemény futam volt, nehéz volt elfogadni a történteket. Eléggé mérges voltam. Őszintén szólva azt gondoltam, »miért csinálom én ezt az egészet?«. Arra gondoltam, hogy feladom és kiszállok az F1-ből" – így emlékezett vissza Valtteri Bottas a Netflix F1-es sorozatának harmadik évadában a 2018-as Orosz Nagydíjra, amelyen a győzelmébe került, hogy félre kellett állnia a világbajnoki címért Sebastian Vettellel versenyző Lewis Hamilton elől. Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét szembesítették versenyzője szavaival.

Hamilton is érezte, hogy Bottasnak mekkora csapást jelentett a győzelem elvesztéseForrás: Sputnik/Alexey Kudenko

Az osztrák üzletember elmondta, hogy bár akkor is megértette Bottas csalódottságát a történtek miatt, azt nem gondolta és a ma sem gondolja, hogy a finn pilóta elgondolkodott volna a visszavonuláson. Természetesen nagyon lehangolt volt, amit megértek, de nem hiszem, hogy a visszavonulást fontolgatta volna. Ahhoz túlságosan buzog benne a versenyszellem. De azt el tudom képzelni, hogy a verseny után a dolgok sűrűjében az ember nem tud kiigazodni a világon" – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

Egyébként nemcsak Bottas, hanem Wolff sem szívesen gondol vissza arra a versenyre, mondván „mindannyiunk számára katasztrofális helyzet volt", de még három év távlatából is úgy gondolja, hogy csapatként az volt a helyes lépés. „Szerintem szükséges volt, mert minden nagyon kevésen múlt Sebastiannal szemben. Valtteri feltartotta a sort, Lewis pedig be volt szorulva [Bottas és Vettel közé]. Abból, hogy én mennyire utáltam ezt a helyzetet, el tudom képzelni, hogy mennyire rossz lehetett neki. Sokkal rosszabb, mint nekem."

Wolff megérti a finntForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A Mercedes csapatfőnöke egy kicsit össze is hasonlította Bottast elődjével, a 2016-os szezon végén vb-címe után visszavonult Nico Rosberggel.Valtteri nem olyan mint Nico, eléggé máshogy is működik. Egyértelműen megvan benne az akarat, hogy közel kerüljön Lewishoz és legyőzze őt, de a saját módján, ami más. Minden az ember saját teljesítményéről, a magával szemben támasztott elvárásokról szól. Ez nála különbözik például attól, hogy valaki minden politikai trükköt bevet. Nicónak ez ugyanakkor az egyik erőssége volt, ezt meg kell neki adni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK