A Mercedes csapatfőnöke kételkedik benne, hogy Bottas vissza akart vonulni

Forma-1, Emilia Romagna Nagydíj, Toto Wolff, Valtteri Bottas, Mercedes
IMOLA, ITALY - NOVEMBER 01: Second placed Valtteri Bottas of Finland and Mercedes GP talks with Mercedes GP Executive Director Toto Wolff in parc ferme during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on November 01, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Kételkedik Valtteri Bottas szavaiban Toto Wolff, az F1-es Mercedes-istálló csapatfőnöke, aki szerint a finn versenyző valójában nem akart visszavonulni, miután Lewis Hamilton mögé parancsolták.

„Az egy elég kemény futam volt, nehéz volt elfogadni a történteket. Eléggé mérges voltam. Őszintén szólva azt gondoltam, »miért csinálom én ezt az egészet?«. Arra gondoltam, hogy feladom és kiszállok az F1-ből" – így emlékezett vissza Valtteri Bottas a Netflix F1-es sorozatának harmadik évadában a 2018-as Orosz Nagydíjra, amelyen a győzelmébe került, hogy félre kellett állnia a világbajnoki címért Sebastian Vettellel versenyző Lewis Hamilton elől. Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét szembesítették versenyzője szavaival.

Hamilton is érezte, hogy Bottasnak mekkora csapást jelentett a győzelem elvesztése Forrás: Sputnik/Alexey Kudenko

Az osztrák üzletember elmondta, hogy bár akkor is megértette Bottas csalódottságát a történtek miatt, azt nem gondolta és a ma sem gondolja, hogy a finn pilóta elgondolkodott volna a visszavonuláson.

De azt el tudom képzelni, hogy a verseny után a dolgok sűrűjében az ember nem tud kiigazodni a világon" – nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke.

Egyébként nemcsak Bottas, hanem Wolff sem szívesen gondol vissza arra a versenyre, mondván „mindannyiunk számára katasztrofális helyzet volt", de még három év távlatából is úgy gondolja, hogy csapatként az volt a helyes lépés. „Szerintem szükséges volt, mert minden nagyon kevésen múlt Sebastiannal szemben. Valtteri feltartotta a sort, Lewis pedig be volt szorulva [Bottas és Vettel közé]. Abból, hogy én mennyire utáltam ezt a helyzetet, el tudom képzelni, hogy mennyire rossz lehetett neki. Sokkal rosszabb, mint nekem."

Wolff megérti a finnt Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

A Mercedes csapatfőnöke egy kicsit össze is hasonlította Bottast elődjével, a 2016-os szezon végén vb-címe után visszavonult Nico Rosberggel.

Minden az ember saját teljesítményéről, a magával szemben támasztott elvárásokról szól. Ez nála különbözik például attól, hogy valaki minden politikai trükköt bevet. Nicónak ez ugyanakkor az egyik erőssége volt, ezt meg kell neki adni."