Sainz: Leclerc-t megerősítették a személyes tragédiák

Forma-1, Bahrein teszt, 3. nap, Charles Leclerc, Ferrari, Carlos Sainz
(L to R) Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc and Ferrari's Spanish driver Carlos Sainz Jr arrive at the circuit before the start of the third day of the Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 14, 2021. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
Vágólapra másolva!
Ha visszamehetne az időben, ő kész lenne Michael Schumacher mellett is versenyezni.

A Ferrari színeiben első olaszországi versenyére készül az istálló idei igazolása, Carlos Sainz. A spanyol pilóta a 8. helyezett lett az idénynyitó Bahreini Nagydíjon, a Corriere della Serának azt mondta, hogy az eredményben nincs „semmi különös”, nem is számított arra, hogy gyorsan megszokja majd az idei autót és versenyképes lesz Charles Leclerc ellen.

Leclerc és Sainz a Ferrari idei pilótapárosa Forrás: AFP/Mazen Mahdi

A két fiatal pilóta az idei szezon egyik érdekes színfoltja, hiszen Leclerc kétszer is legyőzte a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, idén Sainz mellett kell megállnia a helyét. Mattia Binotto csapatfőnök szerint a spanyol versenyző érkezése felüdülés Vettel után, és

egyelőre úgy tűnik, a két pilóta jól kijön egymással. Sainz elárulta, különlegesnek érzi Leclerc-t.

„A saját története miatt – indokolta. – Elvesztette egy barátját, Jules Bianchit, aztán az édesapját. Még jobban megedzette, hogy szörnyű drámákat kellett feldolgoznia. Ezért nagyon tisztelem őt. Az egész pályafutását figyelemmel követtem” – mondta Sainz, aki még Leclerc előtt, 2015-ben mutatkozott be az F1-ben Max Verstappen csapattársaként.

Leclerc és Sainz a Ferrari legfiatalabb pilótapárosát alkotja 1968 óta, de a Toro Rossót, a Renault-t és a McLarent is megjárt versenyző szerint Leclerc-rel elég rátermettek a feladatra, és bár tudja, hogy egyelőre messze vannak a világbajnoki cím megnyerésétől, a távlati tervei között szerepel, hogy a Ferrarival küzdhessen a végső győzelemért.

„Rendelkezem a készségekkel, hogy segítsem a csapatot és visszatérjünk a győztesek közé. Charles értéke már ismert, bizonyított. Nagyon igyekszünk Maranellóban a mérnökökkel és a szerelőkkel, mindig a szimulátorban ülünk. Két fiatal pilóta nagy energiákat hoz, lendületesek vagyunk, nyerni akarunk.”

Bahreinben a szabadedzéseken Sainz gyorsabbnak tűnt, de az időmérőtől Leclerc átvette a kezdeményezést Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Sainz kapcsán a közvéleményben tartja magát, hogy csak másodhegedűsnek szerződtették Leclerc mellé, ő viszont elmondta, ha visszamenne az időbe, akár a legendás Michael Schumacher csapattársa is lenne.

– felelte. – Szeretnék mellette lenni, hogy tudjam, hogyan lett vezéregyéniség. Vagy Gilles Villeneuve: édesapám történeteiben hallottam róla először, aztán a YouTube-on is láttam. [Niki] Lauda és Alonso is lehetne, bár Fernandót jobban ismerem” – nyilatkozta.

Kiállítják Leclerc első F1-es Ferrariját

A múlt héten Leclerc és a Ferrari a közösségi médiában adott hírt arról, hogy Monacóba került a fiatal versenyző 2019-es F1-es autója. Az SF90-es Albert herceg gyűjteményének részeként a világjárvány visszaszorulása után megtekinthető is lesz.