Verstappen: Más is nyerne a Mercedesszel, ennek ellenére el kell ismerni Hamiltont

Forma-1, Bahreini Nagydíj, időmérő, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 27: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and second place qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrate in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 27, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A legnagyobb tisztelettel és elismeréssel szólt Lewis Hamiltonról az idei legnagyobb kihívója. Max Verstappen szerint hiába a legjobb autót vezeti, a hétszeres világbajnok képességeit nem lehet nem elismerni.

Az idei szezon könnyen lehet, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton rivalizálásáról fog szólni, de a jelek szerint csak a pályán számíthatunk ádáz csatákra a Red Bull és a Mercedes sztárja között, azon kívül ugyanis a legnagyobb tisztelettel viseltetnek egymás iránt. Nem volt ez mindig így, de mostanra a holland pilóta is rendkívül éretten viszonyul a hétszeres világbajnokhoz, akit egyértelműen minden idők egyik legjobbjának tart.

Nagyon tisztelik a másikat Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„El kell ismerni Lewist – nyilatkozta Verstappen az Autosportnak arra a kérdésre, hogy a jelenlegi mezőnyben saját magán kívül kit tart a legjobbnak. – Ahogyan megküzdött a nyomással az évek során, hogy mindig visszajött és annyi versenyt, illetve bajnokságot nyert, egyértelműen nem lehet megkerülni őt. De természetesen van sok más versenyző a Forma-1-ben, akik nagyon jók, nagyon erősek, és ezzel az autóval szintén nagyon jók lennének.

Verstappen az utóbbi években Hamilton és a Mercedes egyetlen valós kihívójának számít, az idén pedig minden jel arra utal, hogy kettejük között dőlhet el a világbajnoki cím.

A holland pilóta ugyanakkor igyekszik csak saját magával foglalkozni és nem Hamiltont vizsgálva javulni.

„Először minden verseny után azt vizsgálom meg, hogy én mit csinálhattam volna jobban vagy másként. Utána másokat is megfigyelek és visszanézek dolgokat, de nem vagyok olyasvalaki, aki másokat másol. Aki így tesz, az egy lépéssel mindig le van maradva, mivel nem újít és válik jobbá a többieknél. Persze lehet megfigyelni, de végső soron én önmagam vagyok, és szerintem ez is működik nálam a legjobban."

Marko szerint Verstappen és Hamilton más szint Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója úgy véli, a jelenlegi mezőnyből Verstappen és Hamilton egyértelműen kiemelkedik, amit a Bahreini Nagydíj is bizonyított. Az osztrák szerint pedig van olyan terület, amiben még a Mercedes pilótája a jobb. „Bahreinben egyértelműen megmutatták, hogy ők ketten más ligában játszanak" – nyilatkozta a formel1.de-nek

Nem tudom, hogy hány versenye, hány győzelme van még hátra. Többé-kevésbé egy szinten vannak, Max pedig egy ponton képes lesz profitálni a hatalmas tapasztalatából, ahogyan Hamilton teszi azt most."