Duplán örömteli az F1 visszatérése Monacóba, Leclerc-nek saját tribünje lesz

Forma-1, Monacói Nagydíj, 2019, Tabac, lelátó, nézők, szurkolók, tribün
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 26: Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Monaco at Circuit de Monaco on May 26, 2019 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Május 23-án a Forma-1 visszatér Monacóba, de nem elég, hogy egy év szünet után ismét lesz futam a Hercegségben, a pilóták rögtön nézők előtt vehetik ismét birtokba Monte-Carlo utcáit.

Azok után, hogy várhatóan a szezon harmadik és negyedik versenyét, azaz a Portugál és a Spanyol Nagydíjat is nézők előtt rendezhetik meg, a tavalyi kimaradás után a versenynaptárba az idén visszatérő Monacói Nagydíj is nézők előtt kerül lebonyolításra. A verseny hivatalos honlapján már meg is kezdődött a jegyértékesítés, a harmadik hazai futamára készülő Charles Leclerc rajongói ráadásul saját tribünt kapnak.

Ismét lesz monacói verseny, és a lelátók sem lesznek üresek Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Mark Thompson

Tavaly 1954 óta először fordult elő, hogy nem volt Forma-1-es Monacói Nagydíj, miután a koronavírus-járvány következtében a szervezők kénytelenek voltak lemondani a rendezést. Az idén azonban visszatér a patinás futam, amely a szezon ötödik állomásaként került be a 2021-es versenynaptárba, és nemcsak hogy visszatér, de rögtön nézőkkel teszi mindezt. Persze a városi jelleg miatt zárt kapus rendezés esetén is számos nézője lett volna a nagydíjnak a pályát körülvevő házak erkélyeiről,

így azonban a mobil lelátók is felállításra kerülnek, hogy legfeljebb 40-50%-os telítettséggel üzemeljenek a hétvége során.

A szervezők a más sportrendezvényeken, többek között a NASCAR-ban is alkalmazott sakktáblaszerű helykiosztást alkalmazzák, ami lehetővé teszi a biztonságos távolság megtartását úgy, hogy a jegyek fele értékesítésre kerül. Az egyelőre nem tisztázott, hogy a jegyvásárlóknak más előírásoknak (PCR-teszt, oltás) is meg kell-e felelniük, ez vélhetően a futam előtti hetek során fog körvonalazódni, miután az európai járványhelyzet is folyamatosan változik.

Leclerc-nek saját tribünje lesz

Jó hír a Ferrarival harmadik szezonját futó, monacói születésű Charles Leclerc-nek és rajongóinak is, hogy az idén nemcsak megrendezik a Monacói Nagydíjat, hanem szurkolókat is a lelátókra engednek, és ha mindez nem lenne elég, Leclerc szimpatizánsai külön tribünre ülhetnek.

Leclerc-t 2019-ben is nagy szeretet övezte hazai versenyén Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Lars Baron

A Gazzetta dello Sport információi szerint Leclerc-nek már a tavalyi versenyre lett volna "saját" lelátója, vagy legalábbis lelátórésze, de ugye abban az évben a futam elmaradt. A szervezők a pilótával közösen az idei futamra az uszoda előtti Tabac-kanyarban található K jelű tribünt jelölték ki erre a célra, ahol a limitált befogadóképesség miatt 1000 helyett 500 Leclerc-drukker foglalhat majd helyet. A két napra szóló belépő mellé a jegytulajdonosok dizájner sapkát és pólót, valamint Ferrari-táskát kapnak, illetve a mobiltelefonjukra egy linket, amelyen keresztül az előre meghatározott időpontban Zoomon kérdezhetnek a kedvencüktől.