Vágólapra másolva!
Értékes szállítmányt várt pénteken Charles Leclerc, és a Ferrari versenyzője nem csalódott: mostantól a garázsában tudhatja egy 2019-es F1-es autóját.

Ritka jutalomban részesült pénteken Charles Leclerc: a monacói pilóta otthonához igen értékes rakománnyal pakolt teherautó érkezett, már a ponyvából lehetett sejteni, hogy nem költözésről van szó. Egy F1-es autó sziluettje körvonalazódott.

A gyanú nem sokkal később egy Instagram sztori révén be is igazolódott: Leclerc kapott egy példányt a 2019-es szezonra gyártott SF90-es típusú F1-es autókból. Ezzel a modellel szerezte meg pályafutása első győzelmét Spában és egy héttel később Monzában is nyert.

Az biztos, hogy az SF90-es nem a monzai specifikációban került Leclerc-hez, de a pilóta később elárulta, hogy a karosszéria az, amit az Olasz Nagydíjon használt.

Meglepetésre az erőforrás is benne van, pedig annak működése az FIA vizsgálatának tárgya volt és a szövetség nem tudta megállapítani, hogy mindig szabályosan működött. A Scuderia a felhasznált szellemi tulajdonra hivatkozva érte el, hogy titkosítsák az FIA-val kötött titkos megállapodás részleteit, ennek részeként nem derült ki, hogy az erőforrás szabálytalan volt-e vagy sem.

A Ferrari rendszeresen túlad az F1-es autói egy részén, tehetős ügyfeleik meg is vásárolhatják azokat, tavaly interjút is készítettünk egy amerikai gyűjtővel, Bud Moellerrel, aki több különböző F1-es Ferrarit is vezetett már, és néhány helyszínen pályacsúcsot is autózott.

A vásárlók mellett előfordul az is, hogy az F1-es autók szerződések részeként vagy gesztusként kerülnek ki a gyárból, Fernando Alonso múzeumában is találhatók a spanyol pilótához kötődő Ferrarik, és Kimi Räikkönen is megkapta az autót, amivel megnyerte a 2018-as USA Nagydíjat.