Társoldalunk:

Ralf Schumacher: Vettelnek abba kell hagynia a nyafogást

2021.04.07. 11:04

Több korábbi F1-es pilóta is kritizálta Sebastian Vettelt. Ralf Schumacher szerint senkit nem érdekelnek a négyszeres világbajnok sirámai, míg David Coulthard úgy véli, ha Vettel így folytatja, az idei szezont sem húzza ki új csapatában.

Kritikák hada zúdult Sebastian Vettelre az idei szezon első versenyhétvégéje után. A négyszeres világbajnok borzasztó bemutatkozáson van túl az Aston Martinnál, és nem elég, hogy továbbra is küszködik az új munkaeszközéve, két büntetést is begyűjtött, ami miatt a továbbiakban nagyon óvatosnak kell lennie. Az egyelőre csöbörből vödörbe kerülő német pilóta a futam után elmondta, hogy bizonyos dolgok miatt még nem tud az autó vezetésére koncentrálni, Ralf Schumacher szerint ez azonban csak nyafogás.

Vettel továbbra is szenvedForrás: AFP/Andrej Isakovic

A 182 F1-es futamon rajthoz álló hatszoros futamgyőztes úgy véli, hogy Vettelnek abba kellene hagynia a kifogások sorolását, mert ez valójában senkit, köztük őt sem érdekli. Abba kell hagynia a nyafogást arról, hogy nem érzi az autót – jelentette ki Schumacher a sport1.de-nek. – Nem is akarom tudni, hogy kényelmesen érzi-e magát benne vagy más-e a kormányzás érzete. Senkit nem érdekel ez, mivel a Forma-1-ről beszélünk. Rengeteg pénzt kap a munkájáért és többszörös világbajnok. Le kell győznie a csapattársát, a többi pedig jönni fog magától, még ha az Aston Martin nem is válik győztes autóvá az idén."

Ralf mellett a televíziós szakértőként dolgozó David Coulthard is odaszúrt Vettelnek, mondván „egyszerűen elveszítette azt a bizonyos pluszt, és nem tudom, hogy miként fogja megtalálni újra." A skót expilóta egy érdekes dolgot is felvetett a négyszeres világbajnok Aston Martinhoz szerződésével kapcsolatban.Azon tűnődöm, hogy a leigazolása inkább brandépítés. Nemcsak az Aston Martinnak, hanem Lance Strollnak is, mivel ha le tud győzni egy négyszeres világbajnokot, az megindokolja, hogy miért lehet ő a jövő egyik bajnoka – mondta Coulthard, aki szerint ha Stroll az idén folyamatosan verni fogja Vettelt, az utóbbi pályafutásának végét jelentheti. – Ha ugyanazt fogja tenni Sebbel, mint amit Charles [Leclerc] csinált vele, akkor nem látom, hogy [Vettel] miként fejezhetné be az idei évet."

Ha Stroll is legyőzi, onnan már nem lesz visszaút?Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

Az 1996-os világbajnok Damon Hill is azok táborát erősíti, akik kétkedve figyelik Vettel vesszőfutását és úgy véli, a négyszeres világbajnok mentálisan nincs a topon. „Nekem úgy tűnik, hogy pszichésen lábujjhegyen egyensúlyoz. Az embernek mindig az a benyomása, hogy kissé bizonytalan. De a Forma-1 pont olyan, mint a rögbi. Nem lehet bátortalanul belemenni egy párharcba."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK