Magyarázkodnia kellett a Mercedesnek Toto Wolff interjúja miatt

Forma-1, Toto Wolff, Mercedes, Bahreini Nagydíj 2021, szombat
Toto Wolff, Team Principal & CEO of the Mercedes-AMG Petronas F1 Team arrives for the third practice session ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 27, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem sült el jól Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökének egyik nyilatkozata, amelyben sz**kavarónak titulálta a McLaren, illetve a Red Bull csapatfőnökét. A Mercedes szerint azonban nem ezt mondta.

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke kissé felhúzta Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét, amikor nemrég kijelentette, hogy szerinte jövőre George Russell és Max Verstappen alkotja majd a világbajnok istálló pilótapárosát, azaz Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak is ez az utolsó éve a csapattal. Wolff erről az Österreich-nak igen durván nyilatkozott, a Mercedes azonban később közölte, félreértés történt.

Úgy tűnhetett, hogy Wolff mérges lett Brownra Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A csapatfőnök a teljes nemzetközi sajtó által átvett idézet szerint azt válaszolta az osztrák lap újságírójának Brown kijelentésével kapcsolatos kérdésére, hogy

Ezek valóban elég erős szavak Wolfftól, de mint utólag világossá vált, nem pontosan idézték őt. A Mercedes szóvivője az inews.co.uk-nak azt mondta, hogy Wolff nyilatkozatában nem azt válaszolta, hogy a két rivális csapatfőnök kavarja a sz**t, hanem azt, hogy szeretik „egymást ugratni" (a giving each other shit kifejezéssel írta le a Mercedes csapatfőnökének szavait)

Az inews.co.uk beszélt az eredeti cikk szerzőjével, aki elmondta, hogy Wolff szavai németül ("die verbreiten einfach S**t") sokkal kevésbé voltak durvák, illetve hogy sok helyen nem a teljes válaszát idézték, azaz kihagyták belőle azt a részt, hogy „szerintem Zak csak Christiant akarta felhúzni ezzel, de engem nem izgat."

Zak Brown kijelentése kisebb lavinát indított el Forrás: Motorsport Images/Steven Tee

Amennyiben ezt a mondatot hozzátesszük, már ebből is látszik, hogy Wolff inkább Brown és Horner ügyeként kezelte a kijelentést, míg őt különösebben nem foglalkoztatta, azaz szerinte az amerikai üzletember csak Hornernek akart odaszúrni egyet, hiszen a Red Bull koronaékszerét (Max Verstappent) 2022-re fejben már áthelyezte a Mercedeshez.