Társoldalunk:

Magyarázkodnia kellett a Mercedesnek Toto Wolff interjúja miatt

2021.04.07. 08:28

Nem sült el jól Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnökének egyik nyilatkozata, amelyben sz**kavarónak titulálta a McLaren, illetve a Red Bull csapatfőnökét. A Mercedes szerint azonban nem ezt mondta.

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke kissé felhúzta Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét, amikor nemrég kijelentette, hogy szerinte jövőre George Russell és Max Verstappen alkotja majd a világbajnok istálló pilótapárosát, azaz Lewis Hamiltonnak és Valtteri Bottasnak is ez az utolsó éve a csapattal. Wolff erről az Österreich-nak igen durván nyilatkozott, a Mercedes azonban később közölte, félreértés történt.

Úgy tűnhetett, hogy Wolff mérges lett BrownraForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A csapatfőnök a teljes nemzetközi sajtó által átvett idézet szerint azt válaszolta az osztrák lap újságírójának Brown kijelentésével kapcsolatos kérdésére, hogyBrown olyan, mint Christian Horner (a Red Bull csapatfőnöke - a szerk.). Imádják kavarni a sz**t. 

Ezek valóban elég erős szavak Wolfftól, de mint utólag világossá vált, nem pontosan idézték őt. A Mercedes szóvivője az inews.co.uk-nak azt mondta, hogy Wolff nyilatkozatában nem azt válaszolta, hogy a két rivális csapatfőnök kavarja a sz**t, hanem azt, hogy szeretik „egymást ugratni" (a giving each other shit kifejezéssel írta le a Mercedes csapatfőnökének szavait)

Az inews.co.uk beszélt az eredeti cikk szerzőjével, aki elmondta, hogy Wolff szavai németül ("die verbreiten einfach S**t") sokkal kevésbé voltak durvák, illetve hogy sok helyen nem a teljes válaszát idézték, azaz kihagyták belőle azt a részt, hogy „szerintem Zak csak Christiant akarta felhúzni ezzel, de engem nem izgat."

Zak Brown kijelentése kisebb lavinát indított elForrás: Motorsport Images/Steven Tee

Amennyiben ezt a mondatot hozzátesszük, már ebből is látszik, hogy Wolff inkább Brown és Horner ügyeként kezelte a kijelentést, míg őt különösebben nem foglalkoztatta, azaz szerinte az amerikai üzletember csak Hornernek akart odaszúrni egyet, hiszen a Red Bull koronaékszerét (Max Verstappent) 2022-re fejben már áthelyezte a Mercedeshez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK