Az F1 elnöke és a McLaren is kieső nagydíjakra számít az idén

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull, Lewis Hamilton, Mercedes, Bahreini Nagydíj, rajt
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 28: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda leads the field during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on March 28, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Lars Baron/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Rekordhosszú szezont kezdett meg a Forma-1 mezőnye a Bahreini Nagydíjjal, de a bennfentesek arra számítanak, hogy további változásokra lesz szükség, a McLaren szerint nem is lesz idén 23 nagydíj.

A tervezettnél két héttel később, de Bahreinben elrajtolt a Forma-1 2021-es szezonja, ami várhatóan december közepéig tart majd és az eredeti terv szerint 23 helyszínt tartalmaz. A kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media vezetői eddig optimisták voltak azzal kapcsolatban, hogy zavartalanul meg tudják rendezni a szezont, de Stefano Domenicali az olasz Radio Uno műsorában már óvatosabb volt.

Bahreinben elrajtolt a szezon, de vannak még kérdéses helyszínek Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Az idei év még bonyolultabb a kezelendő helyzetek sorszínűsége miatt. Az a cél, hogy a Forma-1 történetének leghosszabb és legösszetettebb szezonját teljesítsük. Készen kell állnunk arra, hogy bármelyik pillanatban változtassunk a dolgokon. Nyilvánvalóan vannak alternatív terveink, a nemzetközi helyzet bonyolultsága nagyon elővigyázatossá tesz minket.”

Az F1 elnök-vezérigazgatója kijelentette, az a cél, hogy a mezőny 23 fordulós világbajnokságot teljesítsen 2021-ben,

azt viszont tagadta, hogy a közeljövőben a nagydíjak számát 25-re emelnék. Elmondta, reméli, hogy Imolában végleges döntés születik az idei szezon három fordulójára tervezett szombati sprintfutamokról, azt viszont megerősítette, hogy Silverstone-ban biztosan lesz ilyen.

Hasonlóan értékelte a helyzetet Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója is, aki Bahreinben emlékeztetett, már a szezon előtt át kellett írni a versenynaptárat az Ausztrál Nagydíj és a Kínai Nagydíj elhalasztása miatt, és úgy véli, nem árt a sportágnak, ha idén nem érik el a kitűzött célt a versenyek száma terén.

„Szerintem egy-két versenyt el fogunk veszíteni, de ahogy mindnyájan tudják, nem is olyan régen a naptár 15-18 versenyből állt, úgyhogy, ha összehozunk 20-at, akkor az egy teljesen jó Forma-1-es menetrend – mondta. – Meggyőződésem, hogy március és december között lesz 20 versenyünk.”