Társoldalunk:

Az F1 elnöke és a McLaren is kieső nagydíjakra számít az idén

2021.04.06. 19:32

Rekordhosszú szezont kezdett meg a Forma-1 mezőnye a Bahreini Nagydíjjal, de a bennfentesek arra számítanak, hogy további változásokra lesz szükség, a McLaren szerint nem is lesz idén 23 nagydíj.

A tervezettnél két héttel később, de Bahreinben elrajtolt a Forma-1 2021-es szezonja, ami várhatóan december közepéig tart majd és az eredeti terv szerint 23 helyszínt tartalmaz. A kereskedelmi jogokat birtokló Liberty Media vezetői eddig optimisták voltak azzal kapcsolatban, hogy zavartalanul meg tudják rendezni a szezont, de Stefano Domenicali az olasz Radio Uno műsorában már óvatosabb volt.

Bahreinben elrajtolt a szezon, de vannak még kérdéses helyszínekForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

„Az idei év még bonyolultabb a kezelendő helyzetek sorszínűsége miatt. Az a cél, hogy a Forma-1 történetének leghosszabb és legösszetettebb szezonját teljesítsük. Készen kell állnunk arra, hogy bármelyik pillanatban változtassunk a dolgokon. Nyilvánvalóan vannak alternatív terveink, a nemzetközi helyzet bonyolultsága nagyon elővigyázatossá tesz minket.”

Az F1 elnök-vezérigazgatója kijelentette, az a cél, hogy a mezőny 23 fordulós világbajnokságot teljesítsen 2021-ben, azt viszont tagadta, hogy a közeljövőben a nagydíjak számát 25-re emelnék. Elmondta, reméli, hogy Imolában végleges döntés születik az idei szezon három fordulójára tervezett szombati sprintfutamokról, azt viszont megerősítette, hogy Silverstone-ban biztosan lesz ilyen.

Hasonlóan értékelte a helyzetet Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója is, aki Bahreinben emlékeztetett, már a szezon előtt át kellett írni a versenynaptárat az Ausztrál Nagydíj és a Kínai Nagydíj elhalasztása miatt, és úgy véli, nem árt a sportágnak, ha idén nem érik el a kitűzött célt a versenyek száma terén.

Szerintem [tavaly] csodálatos eredmény volt vél év alatt 17 versenyt rendezni. Nagyszerű, hogy idén márciusban elkezdtünk versenyezni."„Szerintem egy-két versenyt el fogunk veszíteni, de ahogy mindnyájan tudják, nem is olyan régen a naptár 15-18 versenyből állt, úgyhogy, ha összehozunk 20-at, akkor az egy teljesen jó Forma-1-es menetrend – mondta. – Meggyőződésem, hogy március és december között lesz 20 versenyünk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK