Saját fegyverét fordította Ricciardo ellen a csapattársa

Forma-1, Daniel Ricciardo, Lando Norris, McLaren, Bahrein teszt 1. nap
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Daniel Ricciardo of Australia and McLaren F1 and Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 look on from the grid during Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lando Norris utólag elárulta, hogy a Bahreini Nagydíjon sikerült az időmérő edzés után változtatnia, aminek nagy szerepe volt abban, hogy jól teljesített a versenyen. Mindez pedig nem másnak, mint Daniel Ricciardónak volt köszönhető.

Elismerően nyilatkozott az idei szezon első versenye után a még mindig csak 21 éves, de már pályafutása harmadik F1-es szezonját kezdő Lando Norrisról a McLaren csapatfőnöke. Andreas Seidl szerint a fiatal brit újabb lépést tett afelé, hogy igazi toppilóta váljon belőle, és mind az időmérőn, mind a futamon nagyon érett teljesítményt nyújtott. Maga az érintett pedig elárulta, hogy mindebben újdonsült csapattársának, Daniel Ricciardónak is megvolt a szerepe.

Norris elsőre nem érzett rá olyan jól az idei McLarenre Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Joe Portlock

Míg az időmérőn kikapott tőle, Norris a versenyen már legyőzte a jóval rutinosabb ausztrált. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Ricciardo szinte az egész futamon sérült autóval versenyzett, Norris negyedik helyét azonban ezzel együtt sem kell magyarázni.

Mint kiderült, a brit versenyző a hétvége során változtatott és a futamon már máshogy vezette a McLaren MCL35M-et.

„Úgy érzem, hogy azelőtt túlságosan úgy vezettem, mint az elmúlt években. Különösen az időmérőn volt ez igaz, aminek negatív hatásai voltak és nem tett túl jót. Jó munkát végeztem ott is, de úgy éreztem, hogy bizonyos dolgokkal, amiket az autóval csináltam, magamat büntettem. Miután ezeket megértettem, úgy érzem, hogy már a versenyen át tudtam ültetni a gyakorlatba és ahol korábban veszítettem, ott már időt nyertem."

Norris elárulta, hogy az időmérő után Ricciardo telemetriájának tanulmányozása segítette ki, és ezután volt képes jobban boldogulni az idei autóval.

Bizonyos értelemben most jó irányba változik az, ahogyan az utóbbi két évben vezetnünk kellett az autót. Ehhez még alkalmazkodnom kell egy kicsit."

Ricciardo akaratlanul is segített csapattársának Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

A pontverseny jelenlegi negyedik helyezettje éppen ezért úgy érzi, hogy a folytatásban még jobb teljesítményre lehet képes, és nem feltétlenül csak amiatt, hogy Ricciardo adatait böngészi. „Van tér a fejlődésre az én oldalamon, leginkább abban, hogy megértsem, miként kell vezetni az idei kocsit. Nemcsak arról van szó, hogy miként tudok tanulni Danieltől, mert szerintem nem ez a lényeg.

Most úgy érzem, hogy igazán jó munkát végeztem, aminek nagyon örülök."