Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Verstappen autója elég jó volt a győzelemhez Bahreinben

2021.04.01. 20:28

A Red Bull főmérnöke az elvesztett bahreini győzelem után sem csüggedt, szerinte az RB16B elég gyors volt a győzelemhez és arra számít, hogy a továbbiakban is küzdhetnek a Mercedes ellen.

Nagy lehetőséget szalasztott el a Red Bull a Bahreini Nagydíjon, Max Verstappen hiába szerezte meg a pole pozíciót, végül Lewis Hamilton győzött, a holland pilóta kénytelen volt beérni a 2. helyezéssel. A Mercedes egy bátor taktikai húzással a Red Bull elé került, és a verseny végén Verstappen nem tudta szabályosan megelőzni ellenfelét.

A Red Bullnál csalódottak, de optimisták maradtak a Mercedes elleni csatával kapcsolatbanForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója szerint a Red Bull bizonytalan volt, amikor dönteni kellett arról, hogy Verstappen etapjai milyen hosszúak legyenek, de Paul Monaghan, a Red Bull főmérnöke tagadta, hogy a Mercedes meglepte őket Hamilton korai kerékcseréivel és a kemény gumi használatával.

„Valóban hamarabb kihívhattuk volna Maxot a második kerékcserére, de akkor kicsit öregebb gumikkal érjük utol Lewist, ugyanúgy kiállhattunk volna később is, és akkor előnyösebb helyzetbe kerültünk volna a gumikkal. Így hasonlóbbak voltak az etapjaink, de tempóelőnyünk volt a végén. Egyszer megelőztük őt, de nem tudtunk újra a közelében maradni” – magyarázta.

„Végül is, két méterrel túlment a kerékvetőn, ezért vissza kellett adnunk a vezetést, ennyi. A teljes versenytáv során az autó képes volt gyorsabban menni [a Mercedesnél]” – szögezte le.  

Monaghan szerint az egész csapat csalódott volt a vereség miatt, de kiemelte, hogy a mezőnyben nagyon sokan elégedettek lettek volna, ha 18 pontot szereznek az egyik versenyzőjükkel. Szerinte a későbbiek során is szembeszállhatnak a Mercedesszel, az idénynyitó alapján is úgy látja, hogy a Red Bull az egyetlen kihívójuk.

Monaghan nem elégedetlen a múlt hétvégi verseny alapjánForrás: Formula 1 via Getty Images

„Megszereztük a pole-t, gyorsak voltunk, küzdelmes szezonra számíthatnak. Ha átlendülünk a kezdeti csalódottságon, akkor rájöhetünk, hogy gyors autónk van, motivált pilótapárosunk, és Imolában újra próbálkozhatunk. Ha azt megnyerjük, akkor mindent elfelejtünk, átadjuk a történelemnek és megyünk tovább. Az év végi jutalom nagyon is elérhető, pillanatnyilag a Mercedes és köztünk dől el.”

A brit szakember arra számít, hogy más csapatok is beleszólnak majd a győzelmek sorsába, de úgy véli, az idénynyitó megmutatta, hogy a Red Bull ezúttal a felveheti a kesztyűt a Mercedes ellen. 

„Gyors autónk van, most össze kell szednünk magunkat – utalt a vereségre. – A 2. helyezettek lettünk, de küzdöttünk a győzelemért. Nem az a helyzet, hogy lehagytak minket. Mindenki motivált és vegyük észre, megnyerhető a bajnokság, úgyhogy lépjünk túl ezen!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK