A Ferrarinál megkönnyebbültek, de tudják, hogy a motorjuk nem elég jó

Forma-1, Charles Leclerc, Ferrari, Aston Martin, Sebastian Vettel, Bahreini Nagydíj
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (foreground) and Aston Martin's German driver Sebastian Vettel vie for position during the second practice session ahead of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 26, 2021. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Elégedetten nyilatkozott Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az olasz istálló bahreini szereplése láttán, de tudja, hogy az erőforrás terén csak jövőre számíthatnak újabb előrelépésre.

Elkerülte a Ferrari a tavaly látott kínos leszereplést a Bahreini Nagydíjon, de Charles Leclerc hiába lett 6. helyezett az idénynyitón, sokkal lassabbnak bizonyult a versenyt megnyerő Lewis Hamiltonhoz és a 2. helyen célba érő Max Verstappenhez képest is. Mattia Binotto viszont ennek ellenére megkönnyebbülve nyilatkozott a hétvége után.

A Ferrari idén jobban kezdett, de az élmezőny még mindig messze van Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Megkönnyebbülést érzek, mert jobb helyzetben dolgozhatunk és ez jót tesz a csapatnak – nyilatkozta. – Fontos, hogy a csapat egészséges állapotban dolgozhasson, nyugodt és pozitív hozzáállású maradjon. Nekem ez számított,

„Nem csak a motor fejlődött, a karosszéria, a légellenállás, az aerodinamika, az eszközeink és a korreláció is, ez mind fontos volt a számunkra” – összegzett a csapatfőnök, aki korábban elmondta, Sebastian Vettel elküldése után a versenyzőpáros is egy irányba húzza a Ferrarit, amit szintén kedvező fejleménynek tartott.

Az olasz istálló ettől függetlenül nincs könnyű helyzetben, hiszen a karosszériafejlesztések erősen korlátozottak az idei szezon során, a motorhoz pedig a szigorítások miatt idén már nem nyúlhatnak, a tervezett cserék alkalmával a jelenlegivel megegyező specifikációt kell beépíteni az autóba.

Új változat leghamarabb 2022-ben debütálhat.

„Úgy gondolom, még mindig hátrányban vagyunk a motorral, de a korábbiakhoz képest kevésbé, ez biztos. A különbség csökkent, kezdünk konvergálni – vélte a motorspecialista. – Jövőre remélhetőleg megint új erőforrásunk lesz, és beérhetjük a mércét állító ellenfeleket.”

Binotto tudja, hogy még fejlődniük kell Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A Ferrari tavaly mindössze a konstruktőri világbajnokság 6. helyén szerepelt, ez rendkívül gyenge eredmény volt a mezőny egyik élcsapatától, ami ráadásul egyedüliként az F1 eddigi összes szezonja során rajthoz állt. Bahreinből a rangsor 4. helyén távoztak, de úgy tűnik, legjobb esetben is csak a 3. helyezett McLarennel küzdhetnek a dobogóért.