Társoldalunk:

A Ferrarinál megkönnyebbültek, de tudják, hogy a motorjuk nem elég jó

2021.04.01. 17:32

Elégedetten nyilatkozott Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az olasz istálló bahreini szereplése láttán, de tudja, hogy az erőforrás terén csak jövőre számíthatnak újabb előrelépésre.

Elkerülte a Ferrari a tavaly látott kínos leszereplést a Bahreini Nagydíjon, de Charles Leclerc hiába lett 6. helyezett az idénynyitón, sokkal lassabbnak bizonyult a versenyt megnyerő Lewis Hamiltonhoz és a 2. helyen célba érő Max Verstappenhez képest is. Mattia Binotto viszont ennek ellenére megkönnyebbülve nyilatkozott a hétvége után.

A Ferrari idén jobban kezdett, de az élmezőny még mindig messze vanForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Megkönnyebbülést érzek, mert jobb helyzetben dolgozhatunk és ez jót tesz a csapatnak – nyilatkozta. – Fontos, hogy a csapat egészséges állapotban dolgozhasson, nyugodt és pozitív hozzáállású maradjon. Nekem ez számított, a csapatot lenyugtatta, hogy az autó előrelépett, így talán még jobb munkát is végezhetünk.”

„Nem csak a motor fejlődött, a karosszéria, a légellenállás, az aerodinamika, az eszközeink és a korreláció is, ez mind fontos volt a számunkra” – összegzett a csapatfőnök, aki korábban elmondta, Sebastian Vettel elküldése után a versenyzőpáros is egy irányba húzza a Ferrarit, amit szintén kedvező fejleménynek tartott.

Az olasz istálló ettől függetlenül nincs könnyű helyzetben, hiszen a karosszériafejlesztések erősen korlátozottak az idei szezon során, a motorhoz pedig a szigorítások miatt idén már nem nyúlhatnak, a tervezett cserék alkalmával a jelenlegivel megegyező specifikációt kell beépíteni az autóba. Új változat leghamarabb 2022-ben debütálhat.

„Úgy gondolom, még mindig hátrányban vagyunk a motorral, de a korábbiakhoz képest kevésbé, ez biztos. A különbség csökkent, kezdünk konvergálni – vélte a motorspecialista. – Jövőre remélhetőleg megint új erőforrásunk lesz, és beérhetjük a mércét állító ellenfeleket.”

Binotto tudja, hogy még fejlődniük kellForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

A Ferrari tavaly mindössze a konstruktőri világbajnokság 6. helyén szerepelt, ez rendkívül gyenge eredmény volt a mezőny egyik élcsapatától, ami ráadásul egyedüliként az F1 eddigi összes szezonja során rajthoz állt. Bahreinből a rangsor 4. helyén távoztak, de úgy tűnik, legjobb esetben is csak a 3. helyezett McLarennel küzdhetnek a dobogóért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK