Társoldalunk:
Hírlevél

Fogadást ajánlott Ricciardo főnöke, a versenyző már ettől fellelkesült

2021.04.01. 06:03

Nem mindennapi jutalmat ajánlott Daniel Ricciardónak új főnöke, Zak Brown arra az esetre, ha az ausztrál pilóta dobogós helyet szerez a McLarennek. Ricciardót már a tét is láthatóan elvarázsolta.

A Bahreini Nagydíjon teljesítette első versenyét a McLaren színeiben Daniel Ricciardo, az ausztrál pilóta elmaradt Lando Norris eredményétől, de a csapat szerint ebben az autója sérülése is szerepet játszott. A csapat által nyilvánosságra hozott háttérvideó alapján nem voltak csalódottak a szereplés láttán.

Ricciardo biztosan nem, főleg azután, hogy új főnöke, Zak Brown behívta az irodájába és megajándékozta a versenyző gyerekkori hőse, Dale Earnhardt Sr. 1984-es NASCAR-autójának modellváltozatával. Earnhardt az amerikai autóversenyzés legendája, 2001-es halála 20. évfordulóján a GPhírek kérdéséreRicciardo elmondta, hogy Earnhardt a pályafutása őt is inspirálta a versenyzői stílusa kialakítása terén.

A szahíri futam után Brown azzal fogadta Ricciardót, hogy kitalált egy fogadást, majd átadta a versenyzőnek a modellautót, már ez láthatóan felcsigázta a 31 esztendős pilótát. „Neked megvan ez, nemigaz?” – kérdezett vissza Ricciardo arra célozva, hogy Brownnak értékes versenyautó gyűjteménye van.

„Azon gondolkodtam, hogy az első dobogós helyed után kapsz egy menetet az igazival” – felelte Brown. „Valóban? Ez csodálatos! – lelkesedett Ricciardo. – Most úgy érzem, hogy valamit nekem is kell adnom cserében!” – viccelt. Brown ekkor önként belesétált a csapdába, és felajánlotta, hogy csinál egy „shoey-t”, vagyis hajlandó pezsgőt inni Ricciardo cipőjéből. Végül abban állapodott meg, hogy megkapja Ricciardo trófeáját és a cipőt, amiből megissza a pezsgőt.

Brown később a Twitteren is megerősítette, hogy komolyan gondolta az ajánlatot: „Ez itt Dale Earnhardt Sr 1984-es Wrangler Chevrolet Monte Carlója. Szerezd meg nekünk azt a dobogós helyet, és egy menet a tiéd.”

Ricciardo tavaly Cyril Abiteboullal fogadott abban, hogy a francia szakember csináltat egy tetoválást abban az esetben, ha az ausztrál versenyző dobogós helyet ér el a Renault-val, ez később kétszer is sikerült, de a tetoválás nem készült el azelőtt, hogy Ricciardo elhagyta a csapatot, Abiteboult pedig menesztették a csapattól.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK