Fogadást ajánlott Ricciardo főnöke, a versenyző már ettől fellelkesült

Forma-1, Daniel Ricciardo, Lando Norris, McLaren, Bahrein teszt 1. nap
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 12: Daniel Ricciardo of Australia and McLaren F1 and Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 look on from the grid during Day One of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 12, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Joe Portlock/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi jutalmat ajánlott Daniel Ricciardónak új főnöke, Zak Brown arra az esetre, ha az ausztrál pilóta dobogós helyet szerez a McLarennek. Ricciardót már a tét is láthatóan elvarázsolta.

A Bahreini Nagydíjon teljesítette első versenyét a McLaren színeiben Daniel Ricciardo, az ausztrál pilóta elmaradt Lando Norris eredményétől, de a csapat szerint ebben az autója sérülése is szerepet játszott. A csapat által nyilvánosságra hozott háttérvideó alapján nem voltak csalódottak a szereplés láttán.

Ricciardo biztosan nem, főleg azután, hogy új főnöke, Zak Brown behívta az irodájába és megajándékozta a versenyző gyerekkori hőse, Dale Earnhardt Sr. 1984-es NASCAR-autójának modellváltozatával. Earnhardt az amerikai autóversenyzés legendája, 2001-es halála 20. évfordulóján a GPhírek kérdésére

Ricciardo elmondta, hogy Earnhardt a pályafutása őt is inspirálta a versenyzői stílusa kialakítása terén.

A szahíri futam után Brown azzal fogadta Ricciardót, hogy kitalált egy fogadást, majd átadta a versenyzőnek a modellautót, már ez láthatóan felcsigázta a 31 esztendős pilótát. „Neked megvan ez, nemigaz?” – kérdezett vissza Ricciardo arra célozva, hogy Brownnak értékes versenyautó gyűjteménye van.

„Azon gondolkodtam, hogy az első dobogós helyed után kapsz egy menetet az igazival” – felelte Brown. „Valóban? Ez csodálatos! – lelkesedett Ricciardo. – Most úgy érzem, hogy valamit nekem is kell adnom cserében!” – viccelt. Brown ekkor önként belesétált a csapdába, és felajánlotta, hogy csinál egy „shoey-t”, vagyis hajlandó pezsgőt inni Ricciardo cipőjéből. Végül abban állapodott meg, hogy megkapja Ricciardo trófeáját és a cipőt, amiből megissza a pezsgőt.

Brown később a Twitteren is megerősítette, hogy komolyan gondolta az ajánlatot: „Ez itt Dale Earnhardt Sr 1984-es Wrangler Chevrolet Monte Carlója. Szerezd meg nekünk azt a dobogós helyet, és egy menet a tiéd.”

Ricciardo tavaly Cyril Abiteboullal fogadott abban, hogy a francia szakember csináltat egy tetoválást abban az esetben, ha az ausztrál versenyző dobogós helyet ér el a Renault-val, ez később kétszer is sikerült, de a tetoválás nem készült el azelőtt, hogy Ricciardo elhagyta a csapatot, Abiteboult pedig menesztették a csapattól.