Társoldalunk:

A McLaren rájött, miért volt lassú Ricciardo a bahreini nyitányon

2021.03.30. 19:58

Elégedetlen volt Daniel Ricciardo a Bahreini Nagydíjon mutatott formájával, a McLaren viszont megtalálta ennek az okát, és a körülmények ismeretében a csapatfőnök méltatta az ausztrál pilótát.

Kikapott csapattársától, Lando Norristól a McLaren új igazolása, Daniel Ricciardo az idénynyitó Bahreini Nagydíjon. Az időmérőn még az ausztrál versenyző szerepelt jobban, a futamon viszont Norris a 4. helyen ért célba, míg Ricciardo csupán a 7. helyezett lett, majdnem 20 másodperces hátránnyal csapattársa mögött.

Ricciardo több ellenfelével is megvívott, a képen Lance Strollt tartja felForrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Norris a leintés után nem akart elbizakodott lenni az eredmény láttán, és kiderült, ezt jól tette, mert a McLarennél találtak magyarázatot Ricciardo formájára. Azt már a pilóta is gyanította, hogy valamilyen műszaki hiba állhat a háttérben, remélte is, hogy ez lehet az oka annak, hogy szerinte egyre lassabb lett a futamon, eleinte még tartotta a lépést Norrisszal, de a közepeseken ez már nem ment neki és erős volt a gumikopás is.

A versenyhétvége után a McLarennél elemezték a történteket, és arra jutottak, hogy megsérült Ricciardo padlólemeze, amikor a 4. kör elején Pierre Gasly nekiment az ausztrál autójának. Gasly sem úszta meg következmények nélkül az esetet, neki új első szárnyra volt szüksége, ezért visszaesett a mezőny végére, és esélye sem maradt a pontszerzésre.

„A sérülés jelentős mértékben csökkentette a leszorítóerőt. A teljesítmény visszaesése ellenére Daniel a tapasztalatát felhasználva megküzdött a problémákkal, és fontos pontokat szerzett a csapatnak. Várjuk már a következő versenyt! – nyilatkozta Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke, miután a woking istálló a konstruktőri világbajnokság 3. helyével utazott el Bahreinből.

Gasly alig ért Ricciardo autójához, de ez is elég voltForrás: F1 TV

A koccanás nem tűnt súlyosnak, Ricciardo elismerte, ő meg sem érezte, hogy összeért a két autó, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy a McLaren megsérüljön, ez a következő 51 és fél kör során megoldatlan probléma maradt. Végül pont az ellenfelétől tudta meg, hogy mi történt.

„Hallottam, hogy megsérült az autója, de csak a verseny végén találkoztam vele. Ekkor megkérdeztem, hogy mi történt, és ő azt felelte, hogy nekem jött hátulról. Fogalmam sem volt, de ha tönkrement a padlólemezem, akkor talán egy kicsit jobban fogok aludni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK