A McLaren rájött, miért volt lassú Ricciardo a bahreini nyitányon

Forma-1, Daniel Ricciardo, McLaren, Aston Martin, Lance Stroll, Bahreini Nagydíj
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 28: Daniel Ricciardo, McLaren MCL35M, battles with Lance Stroll, Aston Martin AMR21 during the Bahrain GP at Bahrain International Circuit on Sunday March 28, 2021 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Elégedetlen volt Daniel Ricciardo a Bahreini Nagydíjon mutatott formájával, a McLaren viszont megtalálta ennek az okát, és a körülmények ismeretében a csapatfőnök méltatta az ausztrál pilótát.

Kikapott csapattársától, Lando Norristól a McLaren új igazolása, Daniel Ricciardo az idénynyitó Bahreini Nagydíjon. Az időmérőn még az ausztrál versenyző szerepelt jobban, a futamon viszont Norris a 4. helyen ért célba, míg Ricciardo csupán a 7. helyezett lett, majdnem 20 másodperces hátránnyal csapattársa mögött.

Ricciardo több ellenfelével is megvívott, a képen Lance Strollt tartja fel Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

Norris a leintés után nem akart elbizakodott lenni az eredmény láttán, és kiderült, ezt jól tette, mert a McLarennél találtak magyarázatot Ricciardo formájára. Azt már a pilóta is gyanította, hogy valamilyen műszaki hiba állhat a háttérben, remélte is, hogy ez lehet az oka annak, hogy szerinte egyre lassabb lett a futamon,

eleinte még tartotta a lépést Norrisszal, de a közepeseken ez már nem ment neki és erős volt a gumikopás is.

A versenyhétvége után a McLarennél elemezték a történteket, és arra jutottak, hogy megsérült Ricciardo padlólemeze, amikor a 4. kör elején Pierre Gasly nekiment az ausztrál autójának. Gasly sem úszta meg következmények nélkül az esetet, neki új első szárnyra volt szüksége, ezért visszaesett a mezőny végére, és esélye sem maradt a pontszerzésre.

„A sérülés jelentős mértékben csökkentette a leszorítóerőt. A teljesítmény visszaesése ellenére Daniel a tapasztalatát felhasználva megküzdött a problémákkal, és fontos pontokat szerzett a csapatnak. Várjuk már a következő versenyt! – nyilatkozta Andreas Seidl, a McLaren csapatfőnöke, miután a woking istálló a konstruktőri világbajnokság 3. helyével utazott el Bahreinből.

Gasly alig ért Ricciardo autójához, de ez is elég volt Forrás: F1 TV

A koccanás nem tűnt súlyosnak, Ricciardo elismerte, ő meg sem érezte, hogy összeért a két autó, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy a McLaren megsérüljön, ez a következő 51 és fél kör során megoldatlan probléma maradt. Végül pont az ellenfelétől tudta meg, hogy mi történt.

„Hallottam, hogy megsérült az autója, de csak a verseny végén találkoztam vele. Ekkor megkérdeztem, hogy mi történt, és ő azt felelte, hogy nekem jött hátulról. Fogalmam sem volt, de ha tönkrement a padlólemezem, akkor talán egy kicsit jobban fogok aludni.”