Társoldalunk:
Hírlevél

Norris nem akarta cikizni Ricciardót; a McLaren erre számított

2021.03.29. 12:03

A Bahreini Nagydíjat a negyedik helyen záró Lando Norris nem akart azon lovagolni, hogy 20 másodperces előnnyel ért célba rutinosabb csapattársa előtt, miközben a harmadik erőnek bizonyuló McLarennél végre megmutathatták, hogy azért annyira még nem jók, mint amennyire sokan annak tartották őket.

Részben igazolta a szezon előtti várakozásokat a Bahreini Nagydíjon a harmadik leggyorsabb autóval rendelkező McLaren, amely a negyedik és a hetedik helyet szerezte meg a szezonnyitón. A tesztek és a szabadedzések tükrében azonban sokan még ennél is többet reméltek a wokingi istállótól, amelynek csapatfőnöke állítja, ők mindig is tudták, hogy mire képesek valójában.

A két McLaren volt a középmezőny leggyorsabbja - Galéria!Forrás: Motorsport Images

Az egy futam után a Mercedes és a Red Bull mögött a konstruktőri pontverseny harmadik helyén álló (tavaly is itt végeztek) istálló Lando Norris révén az első és a második szabadedzésen is a top 3-ban végzett, ami után megnőttek vele szemben az elvárások. Ezeknek azonban sem az időmérőn (6. és 7. hely), sem a versenyen nem tudott igazán megfelelni, mert bár Norris negyedik lett, hátránya 46 másodpercre rúgott a győztes Lewis Hamiltonnal és a második helyezett Max Verstappennel szemben, a McLaren tehát egyértelműen nem volt egy ligában a Mercedesszel és a Red Bull-lal.

Andreas Seidl csapatfőnök szerint azonban nem is várták, hogy abban lesz.

„Szerintem a teszt után után egy kicsit nagy lett a felhajtás a formánk körül, ami a szabadedzések után csak nőtt. Mi azonban mindig tudtuk, hogy hol tartunk és realistán álltunk a dologhoz” – nyilatkozta a csapatfőnök, aki elárulta, az edzéseken egyszerűen csak jobban feltekerték a motort, mint a többiek. A szabadedzésen egyszerűen csak jobbnak tűntünk a valós formánknál, mert szerintem más beállításokat használtunk, hogy minél jobban felkészüljünk az időmérőre. Egyszerűen csak többet mutattunk, mint a többiek, és emiatt volt ekkora a hype."

Norris magabiztosan hagyta mögött a középmezőny többi pilótáját - Galéria!Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Ezzel együtt nem rossz teljesítmény az idei évet már Mercedes-erőforrással kezdő istállótól a 18 megszerzett pont, miként a több remek előzést is bemutató Norristól is dicséretes, hogy 20 másodpercet adott a rutinosabb, de az autóval még mindig ismerkedő Daniel Riccciardónak. A fiatal britet szembesítették is ezzel a ténnyel a Sky Sports levezető műsorában, ő azonban nem akart nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy az időmérős vereség után nagyon elverte az ausztrált a versenynen.

Ezt nem akarom kommentálni. Nem szeretek erről véleményt nyilvánítani. Nyilván jó dolog, dicsőség nekem, de fordítva is lehetett volna, akkor pedig idiótának tűnnék – szerénykedett. – Szoros lesz a csata közöttünk, tegnap ő volt előrébb, ma én. Az egész szezon során űzni fogjuk egymást, várom már a csatákat ellene."

Ricciardo szintén a Sky Sportsnak elmondta, hogy továbbra is vannak apróságok az autóval kapcsolatban, amelyek esetében még finomhangolásra van szüksége, ezért nem is volt kifejezetten elégedett a versenyével, de pozitívan tekintett a jövőbe amiatt, hogy még egy ilyen, belülről kevésbé erős futamon is hetedik lett.

Ricciardo nem volt felhőtlenül boldog a saját teljesítményével - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Összességében jó hétvége volt, nem panaszkodhatunk az eredményre, a csapat szempontjából is jó volt egy negyedik és egy hetedik hellyel kezdeni az évet. Sokat tanulhatunk ebből a hétvégéből. A versenyem nem nyűgözött le, nem találtuk a tempót. Minden alkalommal, amikor próbáltam egy kicsit jobban nyomni, nem lehetett. De sokat tudok tanulni ebből a futamból. Hogy ha egy ilyen, viszonylag rendben levő futamon is a hetedik helyen végzek, akkor rendben leszünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK