Társoldalunk:

Hamilton úgy érzi, 96. győzelmével ismét bizonyított a kritikusainak

2021.03.29. 14:01

Lewis Hamilton annak ellenére nyerte meg a Bahreini Nagydíjat, hogy nem az övé volt a leggyorsabb autó. A hétszeres világbajnok szerint ez válasz azoknak, akik szerint mindig csak az autója miatt nyer.

A vasárnapi Bahreini Nagydíj egyértelműen azon versenyek közé tartozott, amelyeken a győztes pilóta a szokottnál nagyobb mértékben hozzátett a sikerhez. A mindenkori Forma-1-ben természetesen az autó az, ami elsősorban meghatározza a teljesítményt, de nem szabad elvitatni Lewis Hamilton érdemeit abban, hogy a kopott gumikon is végigbírta a versenyt, miközben a hajrában vissza tudta verni a 10 körrel frissebb abroncsokon érkező Max Verstappen támadásit. A hétszeres világbajnok szerint ez egy újabb alkalom volt arra, hogy csendre intse a kritikusait.

Hamilton kitett magáért - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Mint minden, a sportág történetében kiemelkedően sikeres pilóta, Hamilton is rendszeresen megkapja, hogy csakis az autója miatt nyer. Bahreinben azonban úgy is győzött, hogy a Red Bull és Max Verstappen egész hétvégén gyorsabb tempóra volt képes nála. A verseny utáni sajtótájékoztatón fel is vetették neki, hogy az ehhez hasonló teljesítményekkel visszavág-e azoknak, akik így vélekednek, mire egyetértően válaszolt.

Szerintem mindig van esély és lehetőség, hogy bizonyítsuk az embereknek, hogy tévednek. Szeretném azt gondolni, hogy ez a verseny egyértelműen egy ilyen lehetőség volt – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. – Viszont úgy vélem, hogy a múltban is voltak hasonlóak, nem is kevés, hiszen már jó ideje itt vagyok. Remélem, hogy a jövőben is sok ilyen futam lesz, amelyeken megmutathatom, hogy mire vagyok képes. Biztos vagyok ebben, úgyhogy javulnunk kell, okosabbnak kell lennünk abban, hogy miként megyünk végig a versenyhétvégéken annak a ténynek az ismeretében, hogy jelenleg nem a miénk a leggyorsabb autó. Ezzel azonban nekem nincs bajom, nem bánom, ha valami extrát kell előhúznom azért, hogy megteremtsem a különbséget."

Örülne neki, ha az egész szezonban Verstappennel csatázhatna - Galéria!Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2021 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Hamilton tehát áll a kihívás elébe, és a jelek szerint nem bánja, hogy az ő tudására is nagyobb szükség lehet a Red Bull elleni csatában, mint amennyire akkor lenne, ha most is az övé lenne a legjobb autó. Ezzel együtt tudja, hogy nem lazíthatnak, hiszen ha a Red Bullnak nő a tempóelőnye, azt ő sem fogja tudni mindig kompenzálni.

„Természetesen még csak egy futam ment le, nem tudjuk, hogy mit tartogat a jövő. A Red Bull a tempó terén még jobban elhúzhat tőlünk, de olyan keményen fogunk dolgozni, amennyire csak tudunk, hogy közel maradjunk. Még sok ilyen versenyben reménykedem Max-szal és Valtterivel. Hosszú még a szezon, 22 futam van hátra. Szent isten, meg fogok őszülni a végére!" – viccelődött a Mercedes világbajnoka.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK