Társoldalunk:

Bottas a csapatát szidta a bahreini futam után

2021.03.28. 19:49

Lewis Hamilton hosszú idő óta egyik legnehezebb futamának nevezte a 2021-es szezont nyitó Bahreini Nagydíjat, amely után csapattársa, Valtteri Bottas ismét odaszúrt egyet a Mercedesnek. Ezek voltak az első három helyezett első reakciói a futam után.

Szemre egy igazán csalódott, egy kevésbé csalódott és egy boldog pilóta nyilatkozott a Lewis Hamilton győzelmével zárult Bahreini Nagydíj után, és nem a győzelemre az utolsó méterekig esélyes, de a hétszeres világbajnokkal szemben végül alulmaradó Max Verstappen volt az, aki a leginkább elégedetlennek látszott.

Verstappen igyekezett félig telinek látni a poharat félig üres helyett - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

A második kiállásoktól kezdve vezető Mercedest a hajrában utolérő, majd megelőző Verstappenen is látszott azért, hogy nem örül, de igyekezett a pozitívumokra koncentrálni. Természetesen sajnálatos, hogy nem nyertünk, de látnunk kell a pozitívumokat is. Ma igazán meghajtottuk őket, és szerintem nagyszerű volt így kezdeni az évet – nyilatkozta a holland, akinek a teljes futam során gondja volt a differenciálművel. – Nem tudom, hogy mi történt pontosan, de szerintem nem sikerült megoldani a gondot, a lassú kanyarokban éreztem az egész versenyen, úgyhogy ezt ki kell vizsgálnunk. De sikerült befejezni a versenyt és sok pontot gyűjteni."

Hamilton nagyon megizzadt a győzelemért - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

A pályafutása 96. győzelmét szerző Hamilton természetesen nagyon boldog és megkönnyebbült volt attól, hogy Verstappen nem énekelte ki a sajtot a szájából. „Micsoda nehéz verseny volt ez. Tudtuk, hogy nehéz lesz a korai kiállással, de fedeznünk kellett magunkat Max-el szemben, miután egész hétvégén elképesztő teljesítményt nyújtott. Valami különlegessel kellett előállnunk – utalt arra, hogy eltérő taktikát választottak a Red Bull legyőzéséhez. – Szenvedtem az utolsó etapban, próbáltam megtalálni a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy ne hajszoljam túl a gumikat, de közben elég gyorsan is menjek. Max a végén teljesen rám esett, éppen, hogy csak sikerült visszatartanom. Hosszú ideje ez volt az egyik legnehezebb versenyem, nagyon hálás vagyok az egész csapatnak itt és a gyárban is, hogy folyamatosan dolgoztak és nem adták fel, még ha úgy is éreztük, hogy le vagyunk maradva."

Hamilton kitért arra is, hogy nem lazsálhatnak és mindent bele kell adniuk a folytatásban, mert a Red Bull nagyon gyors, valamint méltatta a tesztelés után a Mercedes által véghezvitt fejlődést.

Bottas nem volt elégedett - Galéria!Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Ég és föld volt a különbség Hamilton és a másik Mercedest vezető, azzal a harmadik helyet megszerző Valtteri Bottas hangulata között.

A finn pilóta a szombati nap után ismét bírálta a csapatot, mondván nem igazán értette, hogy miért nem alkalmaztak agresszívabb stratégiát nála.

„Csalódást keltő verseny volt. Csapatként sok pontot szereztünk, de ami engem illet, úgy éreztem, hogy a stratégiával inkább védekeztünk támadás helyett, ami eléggé meglepett, mivel nem ez a normális. Nem volt ideális, majd volt egy lassú kiállásom is, ami minden lehetőségtől megfosztott. A tempóm megvolt, úgyhogy csalódott vagyok" – mondta a finn, aki tisztában van vele, hogy mivel két autóval támadhatták Verstappent, kettéválaszthatták csapaton belül a taktikát, de ezzel együtt úgy érzi, hogy az ő futamából többet is ki lehetett volna hozni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK