Társoldalunk:
Hírlevél

Red Bull: Verstappennel lenne a legnagyobb siker vb-t nyerni

2021.03.25. 16:02

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, a csúcson lévő Mercedes legyőzése Max Verstappennel nagyobb siker lenne a Sebastian Vettellel elért világbajnoki címeknél. A brit szakember szerint Sergio Pérezen múlik, hogy meddig maradhat az istállónál.

A hétvégén megkezdődik a 2021-es F1-es világbajnokság, ami az előszezoni tesztek alapján izgalmasnak ígérkezik, mivel az előző hét egyéni és konstruktőri trófeát megszerző Mercedes a vártnál gyengébben szerepelt, a Red Bull viszont remekelt, és a leggyorsabbnak bizonyult.

Verstappen idén Hamilton kihívója lehet - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Lars Baron

Az viszont már többször is előfordult, hogy a Mercedes viszontagságos tesztidőszak után az élen maradt, ezért a Red Bullnál továbbra is óvatosak az esélyeikkel kapcsolatban. Christian Horner csapatfőnök kijelentette, a mostani címvédő legyőzése még a Sebastian Vettellel zsinórban megnyert négy világbajnoki címnél is nagyobb fegyvertény lenne.

A legnagyobb sikerünk lenne a Forma-1-ben, ha Max [Verstappennel] is győznénk a kihívás nagysága miatt” – nyilatkozta Horner a Reutersnek, majd Lewis Hamiltonra és a Mercedesre utalva hozzátette: „Ők pillanatnyilag abszolút a sportág titánjai. Szerintem az lenne a legnagyobb vívmányunk, ha meg tudnánk verni őket.”

Horner rámutatott, hogy Hamilton minden idők legsikeresebb F1-es pilótája, de a teljesítménye még nem kezdett hanyatlani. „Óriási ellenfél lesz idén, abszolút favoritként kezdi a szezont, hogy megvédje a világbajnoki sorozatát. Mi vagyunk az esélytelenebbek, de a kihívók is, és sohasem adjuk fel. A Mercedes olyan magas szinten dolgozik, hogy folyamatosan erőn felül kell szerepelnünk a legyőzésükhöz.”

A siker egyik kulcsa a még mindig fiatal, de már egyre rutinosabb Verstappen lehet, Horner szerint a holland pilóta remek formában van és jó autót készítettek neki az idei autóra, de a csapat feladatának nevezte, hogy az RB16B versenyképes is maradjon a szezon során. „Tudja, hogy ez a pályafutása legjobb esélye, elszánt, hogy megragadja mindkét kezével” – mondta Horner pilótájáról.

Adrian Newey főtervező és Horner érkezik Bahreinbe - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen idén rutinos csapattársat kapott maga mellé Sergio Pérez személyében. A Red Bull 2007 óta először igazolt pilótát a juniorprogramján kívülről, de a mexikói versenyző is csak egyéves szerződést kapott, ennek ellenére Horner nem zárta ki, hogy hosszabb távra is megtartják Pérezt.

„Nincs semmi előírva azzal, hogy ez csak egyéves szerződés – jelentette ki. – Azon múlik, hogy miként tud beilleszkedni a csapatba és hogyan teljesít. Nagyrészt a saját kezében van [a sorsa]. Végtére is, rajtuk múlik, hogy miként szerepelnek az autóban. Most rajta a sor, hogy jól hasznot hajtson belőle” – nyilatkozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK