Társoldalunk:

Leclerc: Idén nem fogok minden csatába belemenni

2021.03.25. 17:30

Taktikusabb versenyzésre készül idén Charles Leclerc, a Ferrari pilótája idén már nem hagyná, hogy a lelkesedése miatt hibákat kövessen el.

Leszámolna a felesleges hibáival Charles Leclerc az idei F1-es szezon során. A Ferrari pilótája tavaly az autó versenyképessége ismeretében olykor feltűnő eredményekre volt képes, viszont a nagy igyekezetében több balesetbe is belekeveredett, év végi értékelésünkben is úgy véltük, ezek a melléfogások választották el a legjobbnak tartott Lewis Hamiltontól és Max Verstappentől.

Leclerc idén ritkábban keveredne balesetbe - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Leclerc is érzi, hogy csiszolhat még a teljesítményén, az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta Bahreinben, hogy jobban megválasztaná, mely csatákba érdemes belebonyolódnia. Példaként a 2020-as Szahíri Nagydíjat hozta fel, ahol rögtön kiesett, mivel a rajt után kilökte Sergio Pérezt, ráadásul Verstappen sem tudta elkerülni az ütközést.

„Úgysem tudtam volna magam mögött tartani a verseny további részében, ezért kissé kínos volt ütközni a verseny elején egy ilyen helyzetben, amit egyébként sem tudtam volna tartani. Sok esetben viszont [az elszántság] segített, hogy jobb eredményt érjek el. Jobban megválasztom majd a csatáimat, de ha agresszívabbnak kell lennem a jobb eredmény érdekében, akkor az leszek.”

Leclerc elismerte, hogy a Ferrari tavaly nehéz helyzetben volt és próbált különleges eredményeket elérni, de ebből néha ütközések kerekedtek. „Ez nem jó. Ahogy a múltban is tettem a korábbi hibáimmal, mindig próbálom megérteni, hogy miért követtem el őket és próbálom nem megismételni.”

Leclerc Ferrarija tavaly többször is összetörtForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Hamad I Mohammed

A monacói pilóta ígérte, továbbra is agresszív lesz, de jobban megfontolja, hogy a pályán ezt mikor vesse be annak érdekében, hogy elkerülje a hibákat. Idén segíthet neki, hogy a Ferrari várhatóan versenyképesebb lesz a tavalyi helyzetnél, így kevésbé kell majd kockáztatnia, bár a McLaren, az Aston Martin és az Alpine, valamint az élmezőnybe várt Red Bull és Mercedes így is kemény ellenfélnek ígérkezik.

„Meglátjuk, hogy hol tartunk, mert a tesztelésről vannak pozitív jelek, de majd szombattól kiderül, hogy hol tartunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK