Vágólapra másolva!
A 39 esztendős Fernando Alonso önbizalomtól duzzadva készül Forma-1-es visszatérésére, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a nyilatkozata, amiben jobbnak tartja magát a jelenlegi mezőny három másik világbajnokánál és Max Verstappennél.

Az Alpine színeiben két év távollét után a Forma-1-be visszatérő Fernando Alonso nemrég egy interjúban elmondta, azért tért vissza a királykategóriába, mert az elmúlt időszakban úgy érezte, hogy jobban vezet mint valaha, azaz pályafutása során most teljesít a legmagasabb szinten. Hogy a kétszeres világbajnok mennyire komolyan gondolta, amit mondott, az is jelzi, hogy a BBC-nek kijelentette, gyakorlatilag ő a legjobb pilóta a jelenlegi mezőnyben.

Alonso nem udvariaskodott Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Alonsónak hiába kell olyanokkal osztoznia a rajtrácson, mint minden idők legsikeresebb pilótája, Lewis Hamilton; a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel; a mezőny sokak által leggyorsabb versenyzőjének tartott tízszeres futamgyőztes Max Verstappen; vagy a jövő sztárjának kikiáltott Charles Leclerc, a spanyol pilóta úgy véli, ő mindegyikükön túltesz.

„Nagyszerű lesz, már várom – nyilatkozta az új idényről a BBC-nek. – Van néhány fiatal, tehetséges srác, akik nagyszerű teljesítményt nyújtottak az alsóbb kategóriákban, valamint továbbra is itt vannak a bajnokok, akik két évvel ezelőtt is itt voltak. Lewis, Sebastian, Kimi és még Verstappen is, aki bár a fiatalabb generációhoz tartozik, már négy-öt éve a legmagasabb szinten versenyez. Úgyhogy szerintem nagyon versenyképes a mezőny, kihívás lesz mindenkit legyőzni a pályán."

A kihagyásra és életkorára utalva a BBC riportere ekkor megkérdezte Alonsót, hogy szerinte továbbra is van-e olyan jó, mint az általa felsorolt nevek, mire a spanyol pilóta azt felelte:

Ahhoz azonban, hogy ezt eredményekkel is bizonyítani tudja, még legalább egy évet alighanem várnia kell, azt ugyanis ő is elismeri, hogy az idei évben aligha fog az első helyekért harcolni az Alpine-nal.

Az idei autó a győzelmekhez alighanem még kevés lesz Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Azzal a céllal jöttem vissza, hogy jól teljesítsek és hogy legyen esélyem versenyeket nyerni és remélhetőleg bajnoki címekért harcolni” – fejtegette.

Azonban úgy gondolom, hogy 2022-ben van rá esély, hogy az új szabályok összekuszálják az erősorrendet, mi pedig az egyik meglepetéscsapat akarunk lenni. Ehhez keményen kell dolgoznunk az idén" – utalt a jövőre életbe lépő átfogó technikai reformokra.