A nyár végéig eldől, hogy Hamilton folytatja-e a Mercedesszel jövőre

Forma-1, Bahrein teszt, 3. nap, Lewis Hamilton, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 14: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP talks in a press conference during Day Three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 14, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 augusztusi nyári szünetének végéig döntés fog születni a Mercedes jövő évi pilótapárosáról a világbajnok istálló egyik ülésére pályázó George Russell szerint. A jelenleg a Williamsnél versenyző fiatal brit Lewis Hamiltont vagy Valtteri Bottast válthatja.

A Lewis Hamiltont a tavalyi Szahíri Nagydíjon szenzációsan helyettesítő, a győzelemtől csak a balszerencse miatt eleső George Russell nagy valószínűséggel utolsó szezonját kezdi meg a hétvégén a Williams-istálló színeiben, hiszen 2022-től jó eséllyel a Mercedes versenyzője lesz. Hogy a 23 esztendős brit pilóta Lewis Hamiltont vagy Valtteri Bottast válthatja, egyelőre nem tudni, de állítása szerint legkésőbb augusztusban minden kiderül.

Russell most még a Williams overálját viseli Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

A pályafutása harmadik F1-es szezonja előtt a PA hírügynökségnek nyilatkozó Russell ismét hangsúlyozta azt, amit korábban is, azaz hogy tavalyi beugrásával úgy érzi, bizonyított az őt hat éve támogató Mercedesnek, ezért szerinte most hagynia kell, hogy minden menjen a maga útján. „A kapcsolatom a Mercedesszel és Toto Wolffal erősebb, mint valaha. Tisztában vannak a helyzettel és azzal, hogy győzelmekért és bajnoki címekért akarok harcolni, valamint Bahreinben látták, hogy mire vagyok képes.

Hat éve vagyok a Mercedesszel, ők a második családom, és ha megtörténik, akkor természetesen fog megtörténni [az átigazolás]."

A paddockban terjedő pletykák szerint a Mercedes vezetősége már az idei évre szerette volna szerződtetni Russellt, így az szinte borítékolható, hogy 2022-ben a csapathoz igazol. A kérdés így leginkább az, hogy Hamilton vagy Bottas helyére érkezik, mindkettejük szerződése lejár ugyanis az idei év végén.

A tavalyi Szahíri Nagydíjon remekül helyettesítette Hamiltont Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Toto Wolff csapatfőnök Hamilton idei, igencsak elhúzódó szerződéshosszabbítása kapcsán már elmondta, hogy a 2021 utáni időszakra vonatkozó döntéseket és tárgyalásokat nem fogják ennyi ideig halogatni, Russell pedig most konkrétummal is szolgált és elmondta, a Magyar Nagydíj után kezdődő négy hetes pihenő végéig eldől a sorsa.

– utalt arra, hogy aki ülés nélkül marad, annak is legyen ideje tervezni 2022-re. – És hacsak valamilyen katasztrofális esemény nem történik a következő hat hónap során, a Mercedes ismeri az én helyzetemet, én pedig az övéket. Évről évre erősebbé válok, és úgy gondolom, vagyok már azon a szinten, hogy készen álljak győzelmekért és világbajnoki címekért harcolni. De meglátjuk. A Forma-1 furcsa üzlet, úgyhogy semmit sem veszek biztosra."

Adott esetben az is megtörténhet, hogy Russell az idei nyilatkozatai alapján utolsó mercedeses szezonjára készülő Valtteri Bottas helyét veheti át, és jövőre Hamilton csapattársa lesz.

2022-ben akár csapattársak is lehetnek Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Clive Mason

Ez a szurkolók számára érdekes párharcot eredményezhet csapaton belül, és lehet, hogy nem csak a pályán, a Williams pilótája ugyanis elárulta, még csak egy gratuláló üzenetet sem kapott Hamiltontól a tavalyi bahreini szereplése után. Ezzel együtt hangsúlyozta, nincs problémájuk a másikkal. „Nem, egyáltalán nem beszéltünk azóta. De a kapcsolatom Lewis-zal rendben van, nincsenek gondjaink.

– próbálta a hétszeres világbajnok helyébe képzelni magát a fiatal honfitársa még úgy is, hogy Hamiltont a koronavírus-fertőzése miatt valakinek mindenképpen helyettesítenie kellett, azaz a szó szoros értelmében véve senki nem vette el az ülését.