Norris alig várja, hogy feltekerhessék a Mercedes-motort

Forma-1, Lando Norris, McLaren, Alpine, Esteban Ocon, Bahrein teszt 1. nap
McLaren's British driver Lando Norris leads Alpine's French driver Esteban Ocon during the afternoon session of the first day of the Formula One (F1) pre-season testing at the Bahrain International Circuit in the city of Sakhir on March 12, 2021. - Formula One teams take the wraps off their 2021 cars over three days of pre-season testing starting today at Bahrain's Sakhir International Circuit. Tickets for Formula One's season-opening Bahrain Grand Prix later this month will only be available to fans who have either been vaccinated or have recovered from coronavirus, organisers said. (Photo by Mazen MAHDI / AFP)
Vágólapra másolva!
Elégedett a McLaren-Mercedes teszteredményeivel Lando Norris, a csapat ifjú tehetsége, de szerinte idő kell ahhoz, hogy mindent kihozzanak az átalakított autóból.

Megbízhatóan szerepelt az előszezoni tesztelésen a McLaren-Mercedes, ami a középmezőny egyik erős csapatának tűnik és jó eséllyel indul, hogy megvédje a konstruktőri világbajnokság 3. helyét. A wokingi csapat nagy fába vágta a fejszéjét, a mezőnyben egyedüliként motorszállítót váltott a 2020-as szezon végén, de a kockázat egyelőre úgy tűnik, megtérül.

A McLaren az Alpine-Renault motorjáról Mercedesre váltott 2021-től Forrás: AFP/Mazen Mahdi

A Mercedes erőforrása a Renault-énál kevesebb helyet foglal, ezért könnyebb elhelyezni és nagyobb a teljesítménye is, így versenyképesebbé teheti a McLarent, de a csapatnak kihívást jelentett a beépítés a szigorú szabályok közepette. A csapat pilótája, Lando Norris elárulta, a versenyzők részéről is alkalmazkodásra van szükség.

„Mindent összevetve eddig szerintem nagyon simán ment a munka a mercedeses srácokkal. Boldogok vagyunk az események láttán. Nekem meg kell szoknom az új kapcsolókat és munkamódszereket. Ez az egyik legnagyobb feladat. Minden téren előreléptünk egy kissé, de akadnak még területek, amelyeken dolgoznunk kell.”

Norris szerint időre lesz szükség ahhoz, hogy kiismerjék a Mercedes-motort, de nyitottan állnak ahhoz, hogy a Renault után új látásmódot szerezzenek. Úgy érzi, a csapat részéről is hozzá tudtak tenni az erőforrás beépítésével kapcsolatos fejlesztésekhez, eredményesnek tartja a McLaren és a Mercedes együttműködésének újrakezdését.

A McLaren tavaly a kiegyensúlyozott szereplésnek köszönhetően lett 3. helyezett, idén versenyképesebbnek tűnik Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

„Mégis, akadnak még fejleszthető területek, nem csak az autón, hanem az erőforráson is, de örülünk annak, ahogy a dolgok eddig alakultak. Az időmérőig várnunk kell, hogy kiaknázzuk a teljes potenciált és kiderüljön, mit is tud a csinibaba” – viccelt a bohókás fiatal, aki idén Daniel Ricciardo csapattársaként bizonyíthatja rátermettségét.

Norris hozzátette, számára is hasznosan telt az előszezoni tesztelés rá eső másfél napja, megismerte Ricciardót és a Mercedes képviselőit, és a saját előkészületei is jobban alakultak a korábbiaknál. „Jól ment, örülök, magabiztosnak érzem magam. Szerintem idén jobb tervvel érkeztem, mint az előző két év során. Sokkal nagyobb az önbizalmam, felkészültebb vagyok, úgyhogy örülök.”