Társoldalunk:

Russell úgy érzi, Hamilton helyettesítésével bizonyított a Mercedesnek

2021.03.21. 18:07

A Mercedes behívójára vár a Williamsnél versenyző George Russell, de úgy érzi, Lewis Hamilton tavalyi helyettesítésével bizonyította rátermettségét a mezőny élcsapatának.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas hosszabb távú jövője az idei szezon egyik legérdekesebb mellékszála a Forma-1-ben, hiszen a Mercedes mindkét pilótájának lejár a szerződése az év végén, a háttérben pedig már George Russell is lesben áll, hogy átvehesse valamelyikük helyét.

Russell várja a behívót a MercedestőlForrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

Russell tavaly sikeresen helyettesítette a koronavírusos Hamiltont, kishíján megnyerte a Szahíri Nagydíjat, végül egy bokszutcai fiaskó miatt csak pontszerzés és a leggyorsabb kör jutott neki, de Bottasszal már elsőre simán elbánt, ami tovább rontotta a finn pilóta megítélését.

A téli időszakban az is felmerült, hogy Russell esetleg már idén átveheti Hamilton helyét, ez végül csak spekulációnak bizonyult, mert a hétszeres világbajnok 2021-re meghosszabbította a szerződését, de a rövid időtartam is azt sugallja, hogy a Mercedesnek van terve Russell-lel, valamelyik autóban. A brit pilóta a Sky Sportsnak elmondta, a szahíri lehetőség tavaly fontos epizód volt a számára.

„A pályafutásom eddig nagyon-nagyon törtető volt, a Mercedesnél is nagyon erőltettem, hogy versenyezhessek a GP3-ban, majd a Forma-2-ben és bejussak a Forma-1-be is. Tavaly szerintem nagyon ritka lehetőséget kaptam Bahreinben. Most kényelmes helyzetben vagyok, az a verseny óriási volt a számomra, és most nyugodtan a vezetésre összpontosíthatok.”

Russell tavaly vezette a Szahíri NagydíjatForrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Lesz, ami lesz, szeretném azt gondolni, hogy megmutattam, mire vagyok képes egy élcsapat autójában. A Mercedesnél vannak a mentoraim, a menedzsereim, most csak meg kell várnunk, mi lesz 2022-ben, de már kaptam egy hatalmas lehetőséget, és szerintem kissé másként alakultak volna a dolgok, ha ez tavaly nem jön össze.”

Russell idén a harmadik szezonját kezdi meg a Williamsnél, várhatóan 2021-ben is csak azért küzdhet, hogy az utolsó vagy az utolsó előtti rajtsorba kvalifikál, illetve hajthat alkalomszerű pontszerzésekre, ez azonban eddig nem sikerült neki a grove-i istálló színeiben. Az autója várhatóan a szabályváltozások ellenére is gyorsulni fog, emellett ő is figyeli, hogy miként alakul a harc az élmezőnyben.

Idén is a Williamsszel kell helytállniaForrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Hihetetlen, hogy ha elveszik az aerodinamikával foglalkozó srácoktól a leszorítóerőt, akkor ők megtalálják a módját annak, hogy visszaszerezzék. Bahreinben hihetetlenül nehéz körülmények fogadtak minket, nagyon fújt a szél, ez homokot hordott fel a pályára, úgyhogy nem ez volt a legkellemesebb élmény, de sokan mások is küszködtek.”

„A jövő hétvégi verseny meglepetéseket hozhat, a Red Bull nagyon-nagyon gyorsnak tűnik, de azt gondolom, mire Imolába és Portimaóba érünk, a dolgok kissé lenyugodnak, és a valós erőviszonyokat látjuk majd.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK