Russell úgy érzi, Hamilton helyettesítésével bizonyított a Mercedesnek

Forma-1, George Russell, Mercedes, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 10: George Russell of Great Britain and Mercedes GP talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 10, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton - Pool/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Mercedes behívójára vár a Williamsnél versenyző George Russell, de úgy érzi, Lewis Hamilton tavalyi helyettesítésével bizonyította rátermettségét a mezőny élcsapatának.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas hosszabb távú jövője az idei szezon egyik legérdekesebb mellékszála a Forma-1-ben, hiszen a Mercedes mindkét pilótájának lejár a szerződése az év végén, a háttérben pedig már George Russell is lesben áll, hogy átvehesse valamelyikük helyét.

Russell várja a behívót a Mercedestől Forrás: Getty Images/Motorsport Images/Mark Sutton

Russell tavaly sikeresen helyettesítette a koronavírusos Hamiltont, kishíján megnyerte a Szahíri Nagydíjat, végül egy bokszutcai fiaskó miatt csak pontszerzés és a leggyorsabb kör jutott neki, de Bottasszal már elsőre simán elbánt, ami tovább rontotta a finn pilóta megítélését.

A téli időszakban az is felmerült, hogy Russell esetleg már idén átveheti Hamilton helyét, ez végül csak spekulációnak bizonyult,

mert a hétszeres világbajnok 2021-re meghosszabbította a szerződését, de a rövid időtartam is azt sugallja, hogy a Mercedesnek van terve Russell-lel, valamelyik autóban. A brit pilóta a Sky Sportsnak elmondta, a szahíri lehetőség tavaly fontos epizód volt a számára.

„A pályafutásom eddig nagyon-nagyon törtető volt, a Mercedesnél is nagyon erőltettem, hogy versenyezhessek a GP3-ban, majd a Forma-2-ben és bejussak a Forma-1-be is. Tavaly szerintem nagyon ritka lehetőséget kaptam Bahreinben. Most kényelmes helyzetben vagyok, az a verseny óriási volt a számomra, és most nyugodtan a vezetésre összpontosíthatok.”

Russell tavaly vezette a Szahíri Nagydíjat Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

„Lesz, ami lesz, szeretném azt gondolni, hogy megmutattam, mire vagyok képes egy élcsapat autójában. A Mercedesnél vannak a mentoraim, a menedzsereim, most csak meg kell várnunk, mi lesz 2022-ben, de már kaptam egy hatalmas lehetőséget, és szerintem kissé másként alakultak volna a dolgok, ha ez tavaly nem jön össze.”

Russell idén a harmadik szezonját kezdi meg a Williamsnél,

várhatóan 2021-ben is csak azért küzdhet, hogy az utolsó vagy az utolsó előtti rajtsorba kvalifikál, illetve hajthat alkalomszerű pontszerzésekre, ez azonban eddig nem sikerült neki a grove-i istálló színeiben. Az autója várhatóan a szabályváltozások ellenére is gyorsulni fog, emellett ő is figyeli, hogy miként alakul a harc az élmezőnyben.

Idén is a Williamsszel kell helytállnia Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Hihetetlen, hogy ha elveszik az aerodinamikával foglalkozó srácoktól a leszorítóerőt, akkor ők megtalálják a módját annak, hogy visszaszerezzék. Bahreinben hihetetlenül nehéz körülmények fogadtak minket, nagyon fújt a szél, ez homokot hordott fel a pályára, úgyhogy nem ez volt a legkellemesebb élmény, de sokan mások is küszködtek.”

„A jövő hétvégi verseny meglepetéseket hozhat, a Red Bull nagyon-nagyon gyorsnak tűnik, de azt gondolom, mire Imolába és Portimaóba érünk, a dolgok kissé lenyugodnak, és a valós erőviszonyokat látjuk majd.”