Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo újra a vakmerő előzéseivel lenne a mezőny titkos esélyese

2021.03.21. 16:19

Nem szegte Daniel Ricciardo kedvét a Forma-1-ben évek óta tartó Mercedes-fölény, a McLaren színeiben ismét szeretne látványos előzéseket bemutatni és esélytelenként is sikereket elérni.

Daniel Ricciardo lehet az idei F1-es mezőny egyik üde színfoltja, miután a Renault-t elhagyva a McLaren-Mercedesszel megindulhat az éllovasok felé. A gyári Mercedes és a Red Bull csatájába várhatóan idén még nem szólhat bele, de az ausztrál versenyző úgy is lelkes, hogy az eddigi F1-es pályafutása során a Red Bullnál és a Renault-nál sem kapott vb-címre esélyes autót.

Ricciardo új lendületet venne a McLarennelForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„A Mercedes uralkodását látva könnyen frusztrált lehet az ember és irigyelheti a sikereiket, de én próbálok nem ilyen ember lenni – nyilatkozta a Guardiannek. – Megemelem a kalapomat előttük, jó munkát végeznek, nekünk pedig ki kell találnunk, hogyan érjük utol őket. Ez motiváló” – jelentette ki a hétszeres futamgyőztes, aki a 2019-es aszály után tavaly is szerzett dobogós helyeket.

Ricciardo azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy legyőzte a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt a Red Bullnál, és eleinte Max Verstappen ellen is állta a sarat, de úgy érezte, nem tud futamgyőztesből világbajnokká válni, ezért elfogadta a Renault ajánlatát. Egy szezon után engedett a McLaren csábításának, és ugyan tavaly még a francia istállónál versenyzett, a jövőjét már Wokingban építi.

„Még nem értem el azt, amit igazán akarok, ami a világbajnoki cím – szögezte le. – Ez önmagában is hajtóerő, akkor kelek igazán életre, amikor a küzdelem előtt lezárom a sisakrostélyt. Mindent beleadok, nincs időm játszadozásra” – szögezte le a 31 esztendős pilóta, aki idén az ifjú Lando Norris csapattársaként lép pályára.

A méhészborzként megfélemlítő imázst használó, de egyébként kedélyes sportoló egyik védjegye az lett, hogy gyakran bátor, de nagyon pontosan kivitelezett előzésekkel lepi meg ellenfeleit. A középmezőnyben erre lett volna alkalma, de szeretne ebből többet. „Idén vissza akarom hozni a hirtelen végrehajtott előzéseket. Az elmúlt évek során nem csináltam elég ilyet” – mondta.

Ricciardo a bahreini teszten a McLarennelForrás: AFP/Mazen Mahdi

Szüksége is lehet rá, hiszen a McLaren szoros csatára készül az Aston Martin, az Alpine, a Ferrari és talán az Alpha Tauri ellen is, de Ricciardo előre is tekint, abban reménykedik, hogy gyengébb esélyeivel dacolva is újra őt inti majd le elsőként a kockás zászló.

„Talán nem az enyém a legjobb autó a mezőnyben, de mi van akkor, ha megnyerek egy versenyt? – tette fel a kérdést. – Az vajon mennyire értékelne fel, mekkora tiszteletet érdemelne ki? Mindig lehet jó sztorikat írni az esélytelenekről. Remélem, én fogom írni az egyiket.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK