Vágólapra másolva!
Nem a várakozások szerint alakult az előszezoni tesztelés Sebastian Vettel számára, de a négyszeres világbajnok nem aggódik a gyenge teszteredmények miatt. A McLarennél sem írták le őt.

Új csapatánál, az Aston Martinnál szerepel 2021-től Sebastian Vettel, de a bemutatkozás nem sikerült jól. A német pilóta a Ferrari után azt remélhette, hogy a megbízható és versenyképes, Mercedes-alkatrészekkel megerősített Aston Martinnal gördülékenyen indul majd az előszezoni tesztelés, de végül a köridőtáblázat és a futásteljesítmény terén is csak az alsóházban szerepelt.

Vettel szerint az ellenfelek sem tudtak teljesen felkészülni a szezonra Forrás: Getty Images/2021 Getty Images/Joe Portlock

Vettel annyi időt vesztett műszaki hibák miatt, hogy honfitársa, Ralf Schumacher szerint szinte már sajnálni kell a négyszeres világbajnokot, a McLarent irányító, szintén német Andreas Seidl viszont nem ért egyet ezzel. „Nem kell sajnálni Sebastiant – szögezte le az RTL-nek. –

„Azt gyanítom, hogy az Aston Martin már az első versenytől kezdve nagyon-nagyon versenyképesnek bizonyul majd Sebastiannal, és kemény ellenfelünk lesz” – vélte a német szakember, akinek csapata az idei szezontól szintén Mercedes-motort, de saját sebességváltót használ, ezért a silverstone-i istálló számára komoly mércének ígérkezik.

Vettel a tesztelés végén nem tagadta, hogy több kört szerettek volna megtenni

és az események nem alakultak a várakozása szerint, de nem akarta hibáztatni a Mercedest azért, mert a német gyártótól származó motor és a sebességváltó is megadta magát. Abba sem akart érdemben belemenni, hogy hol tartanak a versenyképesség terén.

Az Aston Martin nem tűnt olyan instabilnak, mint a Mercedes, de akadtak műszaki gondjai Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

„Ezt szerintem nagyon nehéz megmondani – jelentette ki. – Nem sok olyan etapot tettünk meg, amit össze lehet hasonlítani a többiekével, de nem hiszem, hogy ez túl fontos lenne, mert két hét múlva úgyis kiderül, addig meg ez jó [a médiának], mert két hétig lehet spekulálni. Két hét múlva viszont kiderül az erősorrend – utalt a jövő hétvégén esedékes Bahreini Nagydíjra.

Bár elsősorban az Aston Martin küszködött a tesztelésen, Vettel szerint a többi csapatnak sem volt elegendő a háromnapnyi tesztelés, sokat kell még tanulni a beállításokról. „Az első néhány verseny nagyon meredek tanulási görbét hoz majd, főleg nekem, de erre építkezünk majd” – jelentette ki a négyszeres világbajnok.