Társoldalunk:

Már nincs gyászhangulat a Ferrarinál, de az idei évük is nehéz lehet

2021.03.17. 15:52

A tavalyinál jobb hangulat uralkodik a Ferrarinál, a maranellóiak teszten látott formája azonban nem volt túl biztató, amire a csapatfőnök szavai is rátesznek egy lapáttal.

Papíron nem ment rosszul a Ferrari a bahreini előszezni teszten, a vörösök teljesítményét jobban megvizsgálva azonban világossá válik, hogy az idén sem fognak a Red Bull-lal és a Mercedesszel csatázni a győzelmekért. Mattia Binotto csapatfőnök szerint a legfőbb gyengeségeiket sikerült kijavítaniuk, a svájci olasz ugyanakkor nem tartja kizártnak, hogy az idei szezon is nehéz lesz a számukra.

A Ferrarinak 2021 sem ígérkezik sétagaloppnakForrás: AFP/Mazen Mahdi

A maranellóiakra a tavalyi előszezonban, majd az idény kezdetén hidegzuhanyként szakadt rá a felismerés, hogy a korábbi évekkel ellentétben ezúttal még versenyt nyerni sem nagyon lesz esélyük. Charles Leclerc elmondása szerint ez a csapaton belül uralkodó hangulatra is rányomta a bélyegét. Furcsa volt a légkör 2020-ban, amikor rájöttünk, hogy mi a valóság, és hogy az sokkal rosszabb, mint amire számítottunk. Volt egy időszak, amikor nem volt valami nagyszerű a hangulat. De a mentalitás ezután nagyon gyorsan megváltozott és nagyon motiváltak lettünk, hogy visszazárkózzunk oda, ahol lenni akarunk" – nyilatkozta a monacói pilóta.

Binotto szerint az idén már jobb hangulat jellemzi az istállót, amely a tavalyi nehézségek közepette is képes volt összetartani. „Nagyon nehéz, amikor a csapat nem úgy teljesít, ahogyan várta. Scuderia Ferrariként mindig a maximumra és a legjobbra törekszünk. De meg kell mondanom, annak ellenére, hogy – miként azt Charles is említette – tavaly a légkör nem volt a legjobb, egységesek maradtunk."

A hangulat most jó, de kérdés, hogy az is marad-eForrás: AFP/Mazen Mahdi

A csapatfőnök részben a szezon előtti várakozásnak tudta be, hogy most mindenki bizakodik, de ezzel együtt felhívta rá a figyelmet, hogy az idei, 23 futamból álló rekordhosszúságú idény is nehézségekkel teli lehet a Scuderiának. „Könnyű lett volna más helyzetbe kerülni, látva a rossz teljesítményt, de a csapat egységes maradt és folyamatosan próbált fejlődni – utalt arra, hogy a tavalyi szereplés könnyen még rosszabb légkört teremthetett volna. – Most egy új szezon kezdetén vagyunk, más az autó, újra él a remény, emiatt normális, hogy most jobb a légkör. De tudjuk, hogy hosszú lesz a szezon, és lehet, hogy ismét nagyon nehéz lesz, úgyhogy felkészültnek kell lennünk és a célunkra kell összpontosítanunk, ami hosszú távú. Ezt nem szabad elfelejtenünk."

A Ferrari tehát – ahogyan az várható volt és a csapat is többször hangsúlyozta – 2021-ben sem lesz ott a legjobbak között, mindezt pedig csak megerősítik a csapatfőnök tesztelés utáni szavai, amelyekkel már a 2022-es technikai reformokra, és az azok jelentette lehetőségre tekintett előre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK