Vágólapra másolva!
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elmondta, mi vezérelte a Forma-1-es visszatérésében. A spanyol pilóta úgy érzi, befejezetlen dolga van a száguldó cirkuszban.

Fernando Alonso 39 évesen tért vissza az Forma-1-be, hogy Kimi Räikkönen után a mezőny második legidősebb versenyzője legyen. A kétszeres világbajnok kora ellenére úgy érzi, élete formájában van, és befejezetlen ügye van a királykategóriában, amelyet a 2018-as szezon végén hagyott el, hogy többek között Le Mans-ban és az Indianapolis 500-on versenyezzen.

Az idei évtől újra az F1 jelenti számára a prioritást Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

A spanyol pilóta legutóbb a 2013-as Spanyol Nagydíjon nyert F1-es versenyt, dobogón pedig 2014-ben, még a Ferrarival állt. Legutóbbi négy idényét a McLarennél a szenvedés jellemezte, ezt megelégelve akasztotta szögre F1-es sisakját 2018 végén. Az utóbbi két évben ugyanakkor nem pihent, hanem lépten-nyomon bizonyította, hogy még ég benne a tűz és a tempója sem kopott. A visszatérése emiatt nem volt teljesen váratlan, a bahreini tesztelés alatt pedig azt is elmondta, mi jelentette számára a fő motivációt és vezérelte arra, hogy újra F1-es autóba pattanjon.

– nyilatkozta a Reuters-nek. – Döntést kellett hoznom arról, hogy mi legyen a következő kihívás a Le Mans, az Indy, a Dakar és mindazok után, amiket kipróbáltam. Arra gondoltam, hogy mivel most teljesítek a legjobban, talán a Forma-1-ben kellene lennem, a jövőben pedig lesz időm újra átgondolni néhány kihívást, amit nem teljesítettem. Ez a fő ok. Úgy éreztem, hogy van még itt dolgom."

Másfél napon át tesztelt Bahreinben mindenféle probléma nélkül Forrás: Formula 1 via Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Legalább két évre Alonso tehát félretett mindent (az Indy 500-győzelem továbbra is hiányzik a gyűjteményéből), és csak az F1-re fog koncentrálni az Alpine-istállóval közös projektben. Noha a tesztelésen túl van, és egyelőre úgy tűnik, a biciklis balesete után az állkapcsába helyezett titánium lemezek sem jelentenek gondot neki, azt ő sem tagadja, hogy vissza kell szoknia.

Nem otthon ültem két évig, hanem szinte minden hétvégén versenyeztem. Úgyhogy ennek rendben kell lennie."