Vágólapra másolva!
A bahreini teszten ismét F1-es autóba ült a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, az Alpine-csapat vezetői méltatták a spanyol pilótát, de arról nem beszélnek, hogy ki az igazi főnök a csapatnál.

Látványos műszaki megoldással és Fernando Alonso személyében visszatérő kétszeres világbajnokkal szerepelt az Alpine a bahreini F1-es teszten, ahol a köridők terén egyelőre nem villogott a csapat, de az A521-es megbízhatóan működött és jól szerepelt Alonso is annak ellenére, hogy egy hónappal ezelőtt biciklis balesetet szenvedett és az év végén újabb műtét vár rá.

Alonso az új Alpine-nal Forrás: Getty Images/Clive Mason/Clive Mason

Méltatta Alonsót az Alpine új versenyigazgatója, Davide Brivio, aki szintén új tagja a csapatnak, miután elhagyta a Suzukit a MotoGP-ben. Az olasz szakember a motorversenyzésben több legendás sportolóval is együtt dolgozott, méltatta Alonso visszatérését is az autósportok csúcskategóriájába.

„Erős motiváció dolgozik benne, nagyon igyekszik és szerintem a csapatban mindenki számára nagyon pozitív fejlemény, hogy egy ilyen típusú pilótánk van, aki mindenkit stimulál, mindenkiből kihozza a maximumot, mert ő maga is ezt teszi – nyilatkozta Brivio. – Az, hogy visszatér a motorsportok leginkább megterhelő géposztályába, megmutatja, hogy mennyire motivált.”

Hasonló szavakat használt Alonsóval kapcsolatban Marcin Budkowski, az Alpine technikai igazgatója is, aki a csapatot képviselte az FIA sajtótájékoztatóján: „Hihetetlenül motivált, rendkívül örül, hogy itt lehet, gyors pilóta és remek szakember, aki már sok éve a sportágban van, az F1-ben és más kategóriákban is. Igencsak profi és átfogó visszajelzéseket ad a mérnököknek, ez hasznos lesz az autó fejlesztése szempontjából is.

Budkowski irányítja a csapatot, vezetőtársai feladaköreiről keveset akart elárulni Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Az Alpine kapcsán érdekes kérdés, hogy pontosan ki irányítja a csapatot, mivel Cyril Abiteboul váratlan távozása után Brivio nem csapatfőnök, hanem versenyigazgató lett és elmondása szerint a versenyzők menedzselése lesz a fő feladata. Budkowski technikai igazgató és kinevezték Laurent Rossit is az Alpine általános vezérigazgatójának.

„Korai még az új menedzsmentről beszélni, új emberek érkeztek, vannak olyanok, köztük én is, akik a folytonosságot biztosítják a projektben. Eddig minden rendben van, Laurent [Rossi], az Alpine [autógyár] ügyvezetője is itt van a hétvégén, Davide [Brivio] is megérkezett. Eddig minden jól megy, ő még új a Forma-1-ben, de más területeken jó tapasztalatokat szerzett, biztosan érdekes dolgokat hoz a csapatnak” – nyilatkozta a lengyel szakember.

Davide Brivio és Laurent Rossi Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Budkowski szerint az Alpine-csapat szervezeti felépítése más, mint a Mercedesé vagy a Ferrarié, ahol Toto Wolff és Mattia Binotto az istálló arca és elsőszámú vezetője, úgy vélte, Rossival és Brivióval az autómárkát a Forma-1 köré építik fel. „A feladatkörök tekintetében én Enstone-ban dolgozom, ez már három éve így van, én irányítom az F1-es csapatot és az összes részleget, ami részt vesz a versenycsapat munkájában. Aztán ott van a pilóták menedzselése, ez Davide feladata.”